EK dod «Facebook» divas nedēļas laika paskaidrojumu sniegšanai par privāto datu aizsardzības skandālu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Komisija (EK) devusi uzņēmumam «Facebook» divas nedēļas laika, lai atbildētu uz jautājumiem saistībā ar privāto datu aizsardzības skandālu, liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā nonākusi vēstule.

Vēstulē, ko Eiropas Savienības (ES) tieslietu un patērētāju aizsardzības komisāre Vera Jourova nosūtījusi «Facebook» izpilddirektorei Šerilai Sandbergai, jautāts, kādu soļus «Facebook» plāno spert, lai nepieļautu līdzīgu skandālu atkārtošanos.

Jau ziņots, ka «Facebook» vadība pagājušonedēļ apturēja Lielbritānijas datu analīzes firmas «Cambridge Analytica» kontu pēc klajā nākušām ziņām, ka šī firma, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi 50 miljonu ASV vēlētāju «Facebook» profilu informāciju bez viņu atļaujas.

Vēstulē jautāts, vai skandāls skāris arī ES pilsoņu datus, un, ja tā, kā «Facebook» gatavojas informēt varasiestādes un lietotājus par to.

Komisāre arī lūdza «Facebook» izklāstīt viedokli, vai sociālo mediju platformām būtu piemērojami stingrāki noteikumi, līdzīgi kādi attiecas uz tradicionālajiem medijiem, un jautāts, vai «Facebook» mainīs savu pieeju caurredzamībai, kas attiecas uz lietotājiem un uzraudzības iestādēm.

ES līderi samitā Briselē pagājušajā nedēļā apsprieda privāto datu aizsardzības skandālu, kurā ierauts «Facebook».

Samita noslēguma paziņojumā norādīts, ka sociālajiem tīkliem un digitālajām platformām jāgarantē caurredzamība un jānodrošina pilnīga personas datu aizsardzība, un ir jāievēro ES regulas un valstu likumi.

ES līderi datu aizsardzību turpinās apspriest maijā samitā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā.

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Antonio Tajāni arī uzaicinājis «Facebook» vadītāju Marku Cukerbergu izklāstīt EP savu viedokli jautājumos, kas saistīti ar šo skandālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu