NVA izstrādājusi elektronisku apmācību rīku bezdarbniekiem par finanšu pratību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) izstrādājusi elektronisko apmācības moduli «Mana nauda šodien un rīt. Finanšu pratība», informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvis Egils Zariņš.

Interaktīvais elektroniskās apmācības modulis ir jauns NVA tiešsaistes pakalpojums, kas sniedz zināšanas par valsts un sociālo budžetu, sociālās apdrošināšanas sistēmas darbošanos, nodokļu nozīmi un to ietekmi uz sociālo garantiju saņemšanas iespējām, tostarp uz bezdarbnieka pabalsta un vecuma pensijas apmēru. Šis rīks būs pieejams NVA mājaslapā, sniedzot bezdarbniekiem un darba meklētājiem iespēju apgūt finanšu pratību attālināti, bez nepieciešamības klātienē apmeklēt NVA.

Līdz šim NVA bezdarbniekiem un darba meklētājiem Konkurētspējas paaugstināšanas pasākumu ietvaros piedāvāja klātienes seminārus par finanšu pratības jautājumiem, tostarp «Ilgstoša bezdarba ietekme uz konkurētspēju darba tirgū un valsts garantētās pensijas apmēru» un «Mājsaimniecības un ģimenes budžeta plānošana, informācija par uzkrājumu veidošanu».

Elektroniskās apmācības moduļa «Mana nauda šodien un rīt. Finanšu pratība» apguves ilgums ir piecas akadēmiskās stundas, un mācību saturā iekļauts gan teorētiskais skaidrojums, gan audio un video materiāli un dialoga simulācijas, gan pašpārbaudes iespējas. Elektroniskās apmācības modulis izstrādāts Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā «Atbalsts bezdarbnieku izglītībai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu