«Facebook» dibinātājs Zakerbergs atzīst kļūdas saistībā ar «Cambridge Analytica»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Komentējot «Cambridge Analytica» skandālu, sociālā tīkla «Facebook» dibinātājs Marks Zakerbergs atzinis, ka «Facebook» ir pieļāvis kļūdas, vēsta raidsabiedrība «BBC».

Zakerbergs solīja, ka veiks izmaiņas «Facebook» darbībā, lai trešās puses lietotnēm būtu grūtāk ievākt lietotāju datus.

«Es esmu «Facebook» dibinātājs un galu galā esmu atbildīgs par to, kas notiek mūsu platformā,» savā «Facebook» lapā atzina Zakerbergs.

Viņš raksta: «Mūsu atbildība ir aizsargāt jūsu datus, un, ja nespējam to izdarīt, tad neesam pelnījuši jums kalpot.»

Lai novērstu esošās un nākotnē iespējamās problēmas, «Facebook» pārbaudīs visas aplikācijas, kam bija pieeja lielam datu apjomam pirms «dramatiskās datu pieejamības ierobežošanas» 2014. gadā. Tāpat tikšot veikta pilna revīzija aizdomīgajās lietotnēs, un tiem izstrādātājiem, kas nepiekritīs revīzijai, tiks liegta pieeja «Facebook».

Pēc Zakerberga teiktā, «Facebook» liegs izstrādātājiem pieeju lietotāja datiem, ja viņš aplikāciju nebūs izmantojis trīs mēnešus. Piekļūstot aplikācijai, lietotājs nodos tai mazāk informācijas par sevi - tikai vārdu, fotogrāfiju un e-pasta adresi.

Šis bija pirmais komentārs, ko Zakerbergs sniedza, kopš izcēlās «Cambridge Analytica» skandāls.

Kā vēstīts, «Cambridge Analytica» tika ierauta plašā skandālā pēc tam, kad atklātībā nonāca informācija, ka uzņēmums esot ievācis aptuveni 50 miljonu «Facebook» lietotāju datus ASV, lai tos izmantotu vēlētāju profilu veidošanā. Sociālā tīkla lietotāju dati ievākti un izmantoti bez pašu lietotāju ziņas.

«Cambridge Analytica» darbojusies Trampa priekšvēlēšanu kampaņas organizētāju uzdevumā, ar mērķi izstrādāt instrumentus vēlētāju izvēles prognozēšanai un iespējamajai šīs izvēles ietekmēšanai.

«Cambridge Analytica» gan ir noliegusi apgalvojumus, ka tā esot savākusi «Facebook» lietotāju datus, darbojoties Trampa vēlēšanu kampaņas labā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu