«Vingruma» Inga: treniņš notiek arī pludmales čībās!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

«Pēc pirmajām divām nedēļām tu to sajutīsi, pēc četrām nedēļām tu to redzēsi un pēc astoņām nedēļām tu to dzirdēsi!» Nesen izlasīju šo atziņu par vingrošanu un svara zaudēšanu, kurai šobrīd varu tikai piekrist. Šobrīd ir pagājuši gandrīz divi mēneši, kopš sāku piedalīties «Vingruma maratonā», jūtos aizvien enerģiskāka, un atzinība, ko dzirdu no apkārtējiem, to tikai pavairo.

Īss ieskats nedēļas notikumos. Pirmdiena – kardiotreniņš. Ir jāiet, lai uzvarētu soļu skaitīšanas sacensībās un arī turētu sev doto solījumu noiet vismaz 9000 soļu katru dienu. Šodien noieti 16 567 soļi.

Otrdiena – treniņš kājām. Sporta zālē kāds izpalīdzīgs puisis atklāj, ka eliptiskajā trenažierī jācenšas papēžus noturēt pie slēpēm, lai treniņš būtu efektīvāks. Pēc pāris minūtēm saprotu, ka treniņš tiešām ir kļuvis grūtāks. Pārrunājam arī citas lietas, ko var darīt, lai izdotos atgūt vingrumu. Arvien vairāk jūtos iederīga un piederīga «Vingruma kluba» sporta zālē.

Arī treneris Aleksandrs ir ļoti draudzīgs un ar smaidu mani mudina iet ātrāk un augstāk. Šodien – 12 848 soļi.

No trešdienas līdz piektdienai dodos komandējumā. Pārējie «Vingruma maratona» dalībnieki tiekas pārrunāt maratona gaitu. Man tajā laikā aktivitātes ārpus sporta zāles – pastaiga, iepazīstot jaunu pilsētu. Kā varējām lasīt «Vingruma» Anša iepriekšējās nedēļas dienasgrāmatā, viņš savai atvaļinājuma nedēļai lieliski sagatavojās – paņēma līdzi gan lielos svarus, gan mazos svarus, gatavoja ēdienu līdzi ņemšanai uz kalna un izglītoja draugus par veselīgu uzturu. Man diemžēl čemodānā līdzi iekāpa tikai slinkums – maltītes ieturu kopā ar kolēģiem, dažreiz piemirstot veselīga uztura principus. Labi, ka komandējums tikai trīs dienas. Trešdien noieti 12 699 un ceturtdien 15 079 soļi.

Foto: Privātais arhīvs

Piektdienas vakarā –

apzinoties, ka grēkots ir gana, dodos uz sporta zāli, lai labotu, kas labojams, – kardiotreniņš jeb «atpakaļ trasē».

Šodien – 12 763 soļi.

Sestdiena – treniņš visam ķermenim. Kad «Vingruma kluba» ģērbtuvē, attaisot somu, konstatēju, ka botas ir palikušas mājās sildīties uz radiatora, uz īsu brīdi prātā iešaujas doma - varbūt netrenēties un iet tikai pastaigāties gar jūru. Bet tad, daudz nedomājot, tiek pieņemts lēmums –

treniņš notiks pludmales čībās, jo tās ir pamanījušās nokļūt somā.

Draugi man ir jautri un manu Facebook bildi komentē: «Pavasaris kā nekā!», «Tu vienkārši sirdī jau esi pludmalē», «Var arī tā, ja smuki nadziņi». Pēc treniņa dodos pastaigā gar jūru (ziemas zābakos), baudot iespaidīgos dabas izveidotos ledus krāvumus Mērsragā. Noieti 10 818 soļi.

Svētdiena – pastaiga pa Tērvetes dabas parka takām. Lai arī ir pavēls, kad atgriežos Rīgā, nolemju doties uz sporta zāli un atklāju, ka brīvdienās sporta klubs strādā tikai līdz 20.00. Tomēr ticu, ka viss notiek tā, kā tam jānotiek. Šodien noieti 11 495 soļi.

Nākamajā nedēļā jākāpj uz gudrajiem svariem, cerams, ka komandējuma nedarbi nebūs ļoti redzami un daudzie soļi būs kaut ko glābuši!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu