Vanšu tilta rekonstrukcija varētu sākties rudenī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Vanšu tilta rekonstrukcija varētu sākties rudenī, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa).

«Vanšu tilta pilnvērtīga rekonstrukcija, visticamāk, sāksies rudenī un turpināsies visu nākamo gadu,» sacīja mērs, piebilstot, ka atsevišķu elementu bojājumu novēršanai šobrīd paredzēti pagaidu risinājumi.

Jau ziņots, ka no Vanšu tilta kāpnēm pirmdien ap plkst.16 atdalījās un nokrita kāpņu margu sānu nosedzošais dzelzsbetona bloks. Kāpņu sānu bloks ar kāpņu konstrukciju ir savienots ar metāla ieliekamajām detaļām un savā starpā sametināts. Ilgas ekspluatācijas gaitā mezgls ir korodējis, un straujas gaisa temperatūras izmaiņu dēļ (dažu stundu laikā temperatūra izmainījās no mīnus 15 grādiem pēc Celsija līdz nullei grādu) mezgls zaudēja savu noturību un lielā pašsvara dēļ atdalījās no kāpņu konstrukcijas.

Lai noteiktu faktisko kāpņu konstrukcijas stāvokli un turpinātu kāpņu ekspluatāciju, Satiksmes departaments steidzamības kārtā veic Vanšu tilta kāpņu konstrukcijas tehnisko inspekciju, tā noslēgsies 9.martā.

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) ieskatā Vanšu tilta daļēji nobrukušo kāpņu, kā arī kāpņu, kas atrodas krastmalas pusē, turpmāka ekspluatācija nav pieļaujama.

Lai novērstu negadījumus Vanšu tilta ekspluatācijā, lemts slēgt tilta kāpnes Daugavas labajā pusē, vienlaikus daļēji ierobežojot arī gājēju plūsmu zem Vanšu tilta 11.novembra krastmalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu