Grobiņā uzietās nelegālās gaļas produktu ražotnes īpašniekam piemērots 300 eiro sods

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PVD

Grobiņā uzietās nelegālās gaļas produktu ražotnes īpašniekam par iesaistīšanos pārtikas apritē bez reģistrēšanās Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) piemērots 300 eiro sods, pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa piebilda, ka lēmums attiecīgajā administratīvā pārkāpuma lietā pieņemts piektdien.

Meistere atgādināja, ka atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam par uzņēmuma iesaistīšanos pārtikas apritē bez normatīvos noteiktās pārtikas uzņēmuma atzīšanas vai reģistrācijas fiziskajām personām var piemērot naudas sodu no 70 līdz 350 eiro, bet juridiskajām - no 400 līdz 700 eiro. Ja gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas pārkāpums tiek izdarīts atkārtoti, sods ir lielāks.

Vienlaikus viņa arī atzina, ka atkārtotu pārbaudi Grobiņā uzietajā nelegālajā gaļas produktu ražotne PVD neplāno veikt, taču objekts paliks dienesta uzraudzības lokā.

Jautāta, vai attiecīgajai ražotnei ir iespēja reģistrēt saimniecisko darbību, Meistere atbildēja apstiprinoši, norādot, ka šāda iespēja ir ikvienam uzņēmējam, kurš vēlas darboties pārtikas apritē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka PVD, pārbaudot dienesta rīcībā esošo informāciju un veicot kontrolpirkumu, kādā Grobiņas namā februārī atklāja nelegālu gaļas produktu ražotni. Par to, ka gaļas produkti ražoti tirgošanai, nevis pašpatēriņam, liecināja ne tikai pirkuma fakts, bet arī samērā labais pagrīdes ražotnes aprīkojums. Aukstuma kamerā PVD inspektori konstatēja konservus un kūpinātas desas.

Tā kā nelegālā rūpala īpašnieks darbību nebija reģistrējis PVD, par šo faktu tika sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu