Zemestrīcē Papua-Jaungvinejā bojāgājušo skaits pārsniedz 30

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7,5 magnitūdu stiprajā zemestrīcē, kas pirmdien satricināja Papua-Jaungvineju, gājuši bojā vairāk nekā 30 cilvēki, ziņo mediji. Zemestrīce, kurai sekoja divi spēcīgi pēcgrūdieni, nodarījusi plašus postījumus Engas provincē un apkārtējos reģionos.

Laikraksts «PNG Post Courier», atsaucoties uz kādu vietējo amatpersonu, ziņo, ka Austrumu kalnienes provinces galvaspilsētā Mendi zemestrīcē gājuši bojā vismaz 13 cilvēki, bet 18, domājams, gājuši bojā blakus esošajās pilsētās.

Aptuveni 300 cilvēki ir ievainoti, ziņo «PNG Post Courier».

Tīmekļu medijs «Papua New Guinea Today», atsaucoties uz kādu priesteri, vēsta, ka gājuši bojā vismaz desmit cilvēki, tostarp četri bērni.

Tiek ziņots arī par daudziem zemes nogruvumiem.

Valdība vēl nav sniegusi oficiālu informāciju par bojāgājušo skaitu. Valdības novērtētāju komanda devusies uz zemestrīces skartajiem reģioniem.

Lai atjaunotu infrastruktūru un pakalpojumu pieejamību, palīgā aicināta armija.

Helas provinces gubernators Filips Undialu sacīja, ka postījumu apmērs, spriežot pēc ienākošās informācijas, ir diezgan plašs.

«Mūsu policijas iecirknis, tiesas nams, slimnīca (..), pat privātās mājas ir sagrautas vai iegrimušas zemē,» sacīja Undialu.

Zemestrīces skartajā rajonā atrodas arī lielas zelta raktuves, vairākas naftas un dabasgāzes rūpnīcas un kafijas plantācijas.

Uzņēmums «ExxonMobil PNG» paziņoja, ka zemestrīce nodarījusi bojājumus ēkām vienā no rūpnīcām, bet cilvēki nav cietuši. Arī kompānija «Oil Search» informēja, ka tās darbinieki nav cietuši, bet piesardzības nolūkos kompānija pagaidām apturējusi savu darbību zemestrīces skartajā reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu