Kučinskis vēlētos turpināt vadīt valdību pēc Saeimas vēlēšanām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) vēlētos turpināt vadīt valdību pēc rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, izriet no viņa teiktā intervijā Latvijas Radio.

Premjers sacīja, ka droši vien startēs vēlēšanās, jo viņš vēlētos «vēl kaut ko izdarīt».

Jautāts, vai būtu gatavs ieņemt premjera amatu arī nākamajā valdībā, Kučinskis teica: «Ja vēlētāji to novērtēs, kāpēc gan ne.»

Vaicāts, kādus svarīgākos uzdevumus līdz vēlēšanām vēl jāpagūst paveikt esošajai valdībai, premjers teica, ka šogad gaidāmi grūti darbi vairākās nozarēs, īpaši izglītības nozarē. Tuvākajos mēnešos esot gaidāmas smagas diskusijas ar sociālajiem partneriem.

Savukārt veselības nozarē jārisina jautājums par Nacionālā veselības dienesta pārvaldību, kā arī detaļas attiecībā uz to cilvēku, kuri nemaksā nodokļus un nav automātiski apdrošināti, piekļuvi pilnai veselības aprūpei.

Premjers arī uzsvēra, ka valdība pieturēsies pie solījuma tuvākajā laikā «neaiztikt» lielos nodokļus.

Nevarot teikt, ka šī valdība ar kādiem darbiem būtu aizkavējusies, piebilda Kučinskis. Viņaprāt, šī valdība nav ļāvusies «stihiskām reakcijām», bet strādājusi mērķtiecīgi.

LETA jau vēstīja, ka no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta šogad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās startēt paredzēts Kučinskim, ZZS ministriem un lielākajai daļai politiskā spēka parlamentāriešu, to gada sākumā aģentūrai LETA pastāstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Tāpat Brigmanis norādīja, ka ir sagaidāms, ka ZZS Saeimas vēlēšanām kā Ministru prezidenta amata kandidātu virzīs pašreizējo valdības vadītāju Kučinski.

13. Saeimas vēlēšanas notiks šā gada rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu