Uz vairākām dienām «pazudis» kuģis, kas meklēja pazudušo Malaizijas lidmašīnu

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kuģis, kas meklējis pazudušo Malaizijas lidsabiedrības «Malaysia Airlines» reisa MH370 lidmašīnu, pats uz vairākām dienām pazudis, ziņo Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Kuģa «Seabed Constructor» apkalpe pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ bija atslēgusi kuģa satelītnavigācijas monitoringa sistēmu, tādējādi uz trīs dienām pazūdot no radaru ekrāniem.

Janvāra sākumā Malaizijas valdība noalgoja ASV uzņēmumu «Ocean Infinity» jaunas 2014.gadā pazudušās lidmašīnas meklēšanas operācijas īstenošanai.

«Ocean Infinity» kuģis «Seabed Constructor» meklēšanas operāciju sāka 22.janvārī, tomēr desmit dienas vēlāk – 1.februārī – kuģa apkalpe bez jebkādiem paskaidrojumiem izslēdza «Seabed Constructor» automātiskās identifikācijas sistēmu (AIS).

Trīs dienas vēlāk kuģis atradās – ārpus plānotās meklējumu zonas, lai dotos uz iepriekš ieplānoto degvielas uzpildi Austrālijas rietumu piekrastes ostā Frīmantlā.

Nedz «Ocean Infinity», nedz Malaizijas valdība līdz šim nav sniegusi skaidrojumu par kuģa pazušanu no radaru ekrāniem, nedz informējušas par to, kurp kuģis šajās trīs dienās devies.

Malaizijas valdība līdz šim paziņojusi tikai to, ka pirmajā «Ocean Infinity» meklēšanas operācijas laikā no 22. līdz 30. janvārim, nav iegūta nekāda jauna informācija par MH370 reisa lidmašīnas likteni.

Minētajā nedēļā kuģis «Seabed Constructor» pārmeklējis teritoriju, kurā pēc Austrālijas pētnieku uzskatiem visticamāk varētu atrasties lidmašīnas vraks.

Periodā no 2014. līdz 2017. gadam plašā meklēšanas operācijā tika pārmeklēta 120 000 kvadrātmetru platība Indijas okeāna dienvidu daļā, tomēr pazudusī lidmašīna atrasta netika.

Kā vēstīts, «Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu