Īrijā par pašnāvības inscenēšanu tiesas priekšā stāsies latviete

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdien Īrijā tiesas priekšā stāsies Latvijas pilsone Egita Jaunmaize, kura tiek turēta aizdomās par noslepkavotas sievietes pašnāvības inscenēšanu pirms gandrīz četriem gadiem, vēsta «The Irish Times». Tiek uzskatīts, ka tādā veidā viņa mēģinājusi nepieļaut sava paziņas Romāna Ponomarkusa aizturēšanu vai apsūdzēšanu, zinot vai domājot, ka viņš ir saistīts ar slepkavību.

Sēņu firmas «Breffni Mushrooms» darbinieces Antras Ozoliņas līķis tika atrasts 2014.gada 28.jūnijā viņas mājā Kilnalekā. Sākotnēji 49 gadus vecās sievietes nāve tika uzskatīta par pašnāvību, taču autopsijas rezultāti norādīja uz dažādām nesakritībām. Līdz ar to Īrijas policija sāka notikušo izmeklēt kā slepkavību.

Prokurors apgalvo, ka Jaunmaize ap noslepkavotās sievietes kaklu aplika vadu, lai liktu izmeklētājiem domāt, ka Ozoliņa izdarījusi pašnāvību.

34 gadus vecā Jaunmaize pirmdien stājās Centrālās krimināltiesas priekšā, kur noliedza savu vainu.

Tiesnesis Patriks Makārtijs sasaucis zvērinātos - septiņus vīriešus un piecas sievietes. Sagaidāms, ka lietas iztiesāšana ilgs apmēram divas nedēļas, norāda «The Irish Times».

Nopietnu apsūdzību dēļ Jaunmaize savulaik tika izdota Īrijas likumsargiem no Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu