Prezidents atzinīgi novērtē VID sadarbību ar atsevišķām nozarēm ēnu ekonomikas apkarošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis atzinīgi novērtē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sadarbību ar atsevišķām nozarēm ēnu ekonomikas apkarošanai, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vējonis otrdien tikšanās laikā ar VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli uzsvēra, ka izšķiroši svarīga loma efektīvai ēnu ekonomikas apkarošanai ir kontrolējošo iestāžu spējai kompleksi sadarboties ar nozarēm. Tāpēc atzinīgi vērtējama VID uzsāktā sadarbība ar atsevišķām nozarēm ēnu ekonomikas apkarošanai.

Tikšanās laikā VID ģenerāldirektore iepazīstināja Valsts prezidentu ar gada laikā paveikto, kā arī plānotajiem pasākumiem 2018.gadā. Cīrule uzsvēra, ka 2017.gadā ēnu ekonomikas īpatsvars Latvijā samazinājies, salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, sasniedzot zemāko rādītāju - 21,3%, kamēr Lietuvā tas bija attiecīgi 23,8% un Igaunijā - 24,6% no iekšzemes kopprodukta.

Valsts prezidents uzsvēra, ka 2017.gadā valstiskā līmenī pieņemti daudzi izšķiroši lēmumi, tajā skaitā nodokļu reforma.

«VID mērķis un īstenotie pasākumi, lai kļūtu par mūsdienīgu un uz klientu orientētu iestādi, ilgtermiņā palielinās valsts budžeta ienākumus. Tādējādi tiks radīti priekšnosacījumi, lai papildus valsts budžeta līdzekļus novirzītu valsts iedzīvotājiem būtisku pakalpojumu sniegšanai, piemēram, veselības aprūpes jomā,» atzina Valsts prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu