Tramps atzīst, ka nezina, ko retvīto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien atvainojies par to, ka retvītojis britu radikāļu video, kuros neglaimojošā gaismā bija atainoti musulmaņi. Viņš taisnojās, ka par organizāciju neko neesot zinājis un ka sociālajos tīklos vispār nevarot zināt, «kas to aizsāk», lai gan no ietekmīgas valsts galvas varētu gaidīt spēju pārbaudīt un izvērtēt informāciju.

Tramps novembrī Lielbritānija izraisīja lielu sašutumu, retvītojot britu galēji labējo organizācijas «Britain First» trīs video, kurus bija publicējusi šīs grupas līdera vietniece Džeida Fransena.

«Ja jūs man sakāt, ka viņi ir šausmīgi, rasistiski cilvēki, es noteikti atvainotos, ja jūs vēlētos, lai es to daru,» Tramps paziņoja intervijā telekanāla ITV raidījumā «Good Morning Britain».

Britu žurnālists Pīrss Morgans intervijā norādīja, ka Tramps ir radījis «milzīgu nemieru un dusmas manā valstī, jo «Britain First» būtībā ir rasistu, fašistu bars».

«Protams, es to nezināju,» atzina Tramps piektdien publicētos intervijas fragmentos.

«Es par viņiem neko nezinu. Es šodien par viņiem neko nezinu, izņemot to, ko nedaudz esmu lasījis,» piebilda prezidents.

«Iespējams, tas bija liels notikums Lielbritānijā, bet Savienotajās Valstīs tas nebija liels notikums,» teica Tramps.

«Es retvītoju. Kad jūs retvītojat, tas rada problēmas, jo nekad nevar zināt, kas to aizsāk,» prezidents norādīja Morganam Davosā veiktajā intervijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu