«Vienotība»: E-veselība kā sistēma faktiski neeksistē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

E-veselība pašlaik nefunkcionē pilnā apjomā un kopš sistēmas ieviešanas faktiski ir pieejama vienīgi e-recepte un e-veselības lapa, kas ir tikai maza daļa no sistēmas, uzskata partijas «Vienotība» Saeimas frakcija.

«Iekams kļūdas nav izlabotas un tā nav kvalitatīva kopumā, «Vienotība» nevar atbalstīt papildus līdzekļu piešķiršanu sistēmas tālākai izstrādei,» aģentūru LETA informēja politiskajā spēkā.

«Atbildes pēc būtības par to, kādēļ e-veselība funkcionē nekvalitatīvi, no Veselības ministrijas ierēdņiem mēs šodien nesaņēmām, un mums ir nopietnas bažas par papildus finansējuma piešķiršanas lietderību, iekams nav labotas kļūdas,» norādījis «Vienotības» frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri.

Politiķis akcentēja, ka pašlaik e-veselība nedz pacientiem, nedz ārstiem nesniedz tās iespējas, ko no šādas sistēmas sabiedrība sagaida 21.gadsimtā.

«Vienotības» ieskatā, veselības nozares sakārtošana ir viens no šīs valdības svarīgākajiem uzdevumiem, lai sabiedrībai būtu pieejama kvalitatīva veselības aprūpe. E-veselība ir nozarē ilgi gaidīts un nepieciešams produkts, taču līdz ar tās ieviešanu tiek saņemtas pastāvīgas sūdzības par tehniskām problēmām, vērš uzmanību partijā.

«Pacientu datiem e-veselības sistēmā ir jābūt drošībā un sistēmai ir jāfunkcionē stabili, neradot sarežģījumus pacientiem,» piebildis Abu Meri.

Kā ziņots, no 1.janvāra Latvijā sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Iepriekš izskanējušas sūdzības arī no ģimenes ārstiem un aptieku pārstāvjiem par problēmām e-veselības darbībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu