PTAC: Bērnu rotaļlieta «nāriņu aste» palielina noslīkšanas risku bērniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Populārā bērnu rotaļlieta «nāriņu aste» samazina bērnu spēju peldēt pat par 70%, līdz ar to būtiski palielinot noslīkšanas risku, informēja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane.

Vairāku ekspertīžu rezultātā ir secināts, ka šie izstrādājumi būtiski samazina bērna spēju peldēt, jo rotaļlieta notur kopā abas kājas, kā arī bērni ātrāk nogurst un var noslīkt īsā laika periodā. Eksperti min, ka pēc pētījuma veikšanas ir pierādīts, ka peldēšana ar nāriņas asti rada nevajadzīgu risku, bērnam atrodoties ūdenī, skaidro PTAC.

PTAC aicina vecākus pirms šīs rotaļlietas iegādes izpētīt citus alternatīvus izstrādājumus, kuru lietošanā kājas var brīvi kustēties, kā arī rūpīgi iepazīties ar brīdinājumiem un lietošanas noteikumiem, kas nākuši līdz produktam.

«Nāriņas astes» lietošanas gadījumā tas ieteikts tikai bērniem, kuri ir vecāki par septiņiem gadiem un atrodas vecāku uzraudzībā. Tāpat ir būtiski ievērot, ka šo rotaļlietu var izmantot tikai peldbaseinā, nevis jūrā, okeānā vai citās dabiskajās ūdenstilpnēs.

Šobrīd Latvijas tirdzniecības vietās nav iespējams iegadāties peldēšanai paredzētās «nāriņu astes», taču tās ir iespējams pasūtīt ārzemju interneta veikalos. PTAC pirms izstrādājuma iegādes aicina rūpīgi izvērtēt šī izstrādājuma nepieciešamību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu