Eiroskeptiķis Farāžs varētu atbalstīt jaunu «Brexit» referendumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) bijušais līderis Naidžels Farāžs varētu izlemt par atbalstu jaunam referendumam par Lielbritānijas dalību Eiropas Savienībā (ES), lai tādējādi pilnībā izbeigtu «pretbrexit» aktīvistu nebeidzamo vaimanāšanu, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Farāžs uzskata, ka jauna referenduma gadījumā to cilvēku skaits, kas balsotu par Lielbritānijas izstāšanos no ES būtu krietni lielāks nekā 2016.gada referendumā un tas nozīmētu ka ES dalības atbalsta kampaņa būtu beigusies vismaz uz vienu paaudzi.

«Viņi [«pretbrexit» aktīvisti] turpinās vaimanāt un gausties visu [Lielbritānijas izstāšanās] procesu. Tāpēc varbūt, varbūt es tuvojos punktam, kad es varētu atbalstīt jaunu referendumu par dalību ES, lai šo lietu izbeigtu reizi par visām reizēm,» paziņojis Farāžs.

Kā vēstīts, Farāžs bija viens no vadošajiem «Brexit» kampaņas politiķiem.

Pēc 2016.gada 23.jūnijā notikušā referenduma, kurā briti nobalsoja par izstāšanos no ES, Farāžs atkāpās no UKIP līdera amata paziņojot, ka viņš ir sasniedzis savu dzīves mērķi.

Tikmēr UKIP pārstāvji paziņojuši, ka partija neatbalsta ideju par jauna referenduma rīkošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu