4 simptomi, kurus sieviete nedrīkstētu ignorēt

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andras Vas

Dzirdēts, ka sievietes nereti tiek dēvētas par «sarežģīto» dzimumu. Neskatoties uz to, vai tā ir patiesība vai nav, sievietēm patiešām jāpievērš lielāka uzmanība savas reproduktīvās sistēmas veselībai. Tomēr brīžos, kad jāapmeklē ārsts, sievietes nereti jūtas neērti vai arī baidās no tā, ka tiks atklāta kāda nopietna veselības kaite. Šā iemesla dēļ portāls «Good Housekeeping» apkopojis četrus simptomus, kurus dāmām nekad nevajadzētu ignorēt.

1. Bumbuļi un veidojumi krūtīs

Lai arī bumbuļi un dažādi veidojumi sieviešu krūtīs ir samērā izplatīti, 10% no šiem gadījumiem nozīmē, ka sievietei ir krūts vēzis. Pārējos gadījumos tas varētu būt labdabīgs veidojums, kas izveidojies, saplūstot kopā krūts audiem (fibroadenoma un cista) vai lipoma. Jebkurā gadījumā, ja jūti, ka krūtīs izveidojies kāds bumbulis, obligāti ieteicams apmeklēt ārstu, lai noteiktu diagnozi.

2. Neparasta asiņošana

Svara zudums, sporta nodarbības un stress ir tikai daži no faktoriem, kas ietekmē sievietes menstruālo ciklu, tomēr, ja tavas mēnešreizes turpina būt neregulāras, intensīvākas vai ilgākas nekā parasti, noteikti jādodas pie ārsta.

Ja sievietei sākas asiņošana pēc mīlēšanās vai starp mēnešreizēm, vizīte pie ārsta ir ļoti būtiska, jo tās varētu būt seksuāli transmisīvu slimību vai dzemdes kakla, dzemdes, olnīcu problēmu pazīmes.

3. Uzpūšanās

Olnīcu vēža pazīmes diemžēl mēdz būt ļoti neskaidras, taču vēdera uzpūšanās ir viena no pirmajām šīs slimības pazīmēm. Tāpat uzpūšanās var liecināt par kairinātu zarnu vai pirmsmenstruālo sindromu. Ja sieviete trīs nedēļu laikā lielākoties jūt uzpūšanos, pie ārsta vajadzētu doties nekavējoties.

4. Neparasti izdalījumi

Maksts izdalījumi ir normāla parādība, un katrai sievietei ir jāatceras, ka makstij ir jābūt mitrai, lai organisms tiktu pasargāts no nevēlamām infekcijām. Izdalījumiem vajadzētu būt baltiem un nedaudz caurspīdīgiem, savukārt to biezums ir atkarīgs no cikla.

Ja izdalījumi ir tumšākā krāsā un ož citādāk, tās varētu būt bakteriālās vaginozes vai piena sēnītes pazīmes. Šīs slimības vienkārši iespējams izārstēt, izmantojot medikamentus. Tomēr tumšāki izdalījumi var liecināt arī par seksuāli transmisīvām slimībām. Jebkurā gadījumā sievietēm vajadzētu nekavējoties doties pie ārsta un veikt nepieciešamās pārbaudes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu