Judins: «Oligarhu lietas» izmeklēšanas komisijas galaziņojuma projektā ir vispārīgi secinājumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Deputāts Andrejs Judins (V/Par!) skeptisks par «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumu, tāpēc varētu pievienot tam savu atsevišķu viedokli.

Judins šodien pēc komisijas sēdes žurnālistiem sacīja, ka ziņojuma projektā iekļauti vispārīgi secinājumi - nekas nav pierādīts, jāstrādā labāk. Tomēr komisijas pamatjautājums bija par valsts sagrābšana - «vai tā ir reāla parādība, vai kaut kas izfantazēts», norādīja Judins. Viņam rodoties iespaids, ka galaziņojumā ir «daudz burtu un secinājums, ka valstī viss ir kārtībā».

Viņaprāt, «oligarhu lietas» izmeklēšanā problēmas bija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un prokuratūras sadarbībā. Judins uzsvēra, ka starp institūcijām ir jābūt informācijas apmaiņai un nedrīkst būt neuzticēšanās. Judins norādīja, ka KNAB šajā lietā lēma fokusēties uz svarīgākām lietā un «neiet plašumā», bet rezultātā svarīgas epizodes tika «pazaudētas». Savukārt prokurori gribēja vēl pierādījumus, bet prokuroram nav jābūt tikai pasīvam novērotājam, uzskata politiķis.

Judins pauda viedokli, ka taisnība bija skeptiķiem, jo parlamentārās izmeklēšanas komisija nebija tas instruments, kas varēja palīdzēt. Viņš arī norādīja, ka varētu iesniegt priekšlikumus galaziņojumam, taču tos vairākums šajā komisijā varētu noraidīt, līdzīgi kā citos gadījumos. Tāpēc viņš iecerējis pievienot atsevišķu viedokli komisijas galaziņojumam.

Kā ziņots, komisija šodien slēgtajā sēdē apsprieda komisijas galaziņojuma projektu. Līdz ceturtdienas vakaram deputāti varēs iesniegt savus ierosinājumus, bet nākamnedēļ, 15.janvārī, komisija tos izskatīs. Šajā komisijas sēdē iecerēts vienoties par galaziņojumu.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017.gada jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu