Ozolnieku novada dome lūgusi Iekšlietu ministriju izvērtēt Pašvaldības policijas priekšnieka atbilstību amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ozolnieku novada dome lūgusi Iekšlietu ministriju izvērtēt Pašvaldības policijas priekšnieka Arņa Jomas atbilstību amatam, informēja domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA).

Pašvaldībā sāktā dienesta pārbaude un iesniegums ministrijai saistīti ar ilglaicīgu policijas bezdarbību un nespēju uzlabot policijas darbu, pauda domes vadītājs. Pašvaldības policija ilgstoši neesot reaģējusi uz iedzīvotāju iesniegumiem, piemēram, uz vides piemēslošanas gadījumiem, kas fiksēti arī fotogrāfijās, norādot piegružotāju automašīnu numurus.

«Jaungada sagaidīšanas pasākumā netika nodrošināta policijas klātbūtnē, un ar policijas priekšnieks nebija pieejams līdz 2.janvārim,» neapmierinātību ar Jomas darbu pauda Liepiņš.

Policijas priekšnieks viņam esot skaidrojis, ka pašvaldība nav lūgusi likumsargu klātbūtni pasākumā, tāpēc tā arī nebija organizēta. Kā ziņots, minētajā pasākuma laikā jaunieši apmētājuši apmeklētājus ar petardēm, kas radīja apdraudējumu. «Bet tikai policijai ir tiesības aizturēt šos mazgadīgos huligānus, skaidrot viņu personību un lemt par tālāko,» klāstīja domes priekšsēdētājs.

Liepiņš apgalvoja, ka jau iepriekš Jomam ticis norādīts uz nepilnībām darbā, taču situācija nav mainījusies, un nolemts «nevilkt garumā».

Jau vēstīts, ka šodien uz dienesta pārbaudes veikšanas laiku no darba atstādināts Ozolnieku novada Pašvaldības policijas priekšnieks Joma. Viņš atstādināts, «pamatojoties uz Ozolnieku novada iedzīvotāju iesniegtajām sūdzībām par Ozolnieku novada Pašvaldības policijas bezdarbību».

Pats Joma par uzsākto pārbaudi pauda neizpratni un klāstīja, ka vakar viņam bija izcēlies konflikts ar Liepiņu. «Visi policisti bija izsaukti uz sarunu, domes priekšsēdētājs sāka bļaut un lika man rakstīt atlūgumu. Šorīt no rīta jau bija rīkojums par atstādināšanu un dienesta pārbaudi,» skaidroja atstādinātais policijas priekšnieks.

Jomam nav skaidrs, uz kādu sūdzību pamata pārbaude ierosināta, turklāt vēl lielāku neizpratni raisa fakts, ka pašvaldība aicina ziņot par iespējamo policija bezdarbību.

Viņš neslēpa, ka kopš varas maiņas Ozolnieku novada domē ir izjutis spiedienu, jo arī iepriekš pret viņu it kā bijusi ierosināta dienesta pārbaude, taču Jomam nav bijis skaidrs, kādi ir tās rezultāti un kas veica izvērtēšanu. Tāpat policijas priekšnieks no domes priekšsēdētāja vietnieka Akmentiņa iepriekš saņēmis aicinājumu pamest amatu.

Tāpat ziņots, ka Ozolnieku novada Pašvaldības policija meklē jauniešus, kuri laukumā pie Ozolnieku novada domes, kad cilvēki pulcējās uz uguņošanu, kā arī Skolas ielas un Sporta centra stadiona teritorijā cilvēkos, uz mašīnām un ēkām meta petardes, radot draudus cilvēku veselībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu