«Spotify» iesūdz tiesā par $1,6 miljardiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūzikas straumēšanas pakalpojums «Spotify» iesūdzēts tiesā par iespaidīgu summu - 1,6 miljardiem eiro (1,3 miljardiem eiro). Kompānija «Wixen Music Publishing» apgalvo, ka «Spotify» šo summu neesot izmaksājis par tiesībām straumēt Toma Petija, Nīla Janga, Dženisas Džoplinas, «The Doors» un citu mūziķu dziesmas, vēsta «The Guardian».

«Wixen» norāda, ka straumēšanas pakalpojums esot «apgājis» noteikumus, slēdzot darījumus ar lielākajām ierakstu kompānijām.

Mūzikai autortiesības tiek piemērotas divās pozīcijās - par ierakstu un par kompozīciju. «Wixen» apgalvo, ka «Spotify» neesot ieguvis ar komponista darbu saistītās autortiesības. Uzņēmums pieprasa kompensāciju - 150 000 dolāru par katru no 10 000 dziesmām, kas iekļautas «Spotify» katalogā.

Tā nav pirmā reize, kad pret «Spotify» sākta tiesvedība par autortiesību jautājumiem. 2016.gadā «Spotify» izmaksāja vairāk nekā 20 miljonus dolāru Nacionālās mūzikas izdevēju asociācijas sastāvā esošajām ierakstu kompānijām. 2017.gada maijā «Spotify» panāca vienošanos ar trim mazākām ierakstu kompānijām, apņemoties tām samaksāt vairāk nekā 43 miljonus dolāru.

«Spotify» ir veiksmīgākais mūzikas straumēšanas pakalpojums tirgū. Tam ir 60 miljoni maksājošu abonentu.

Par spīti tam «Spotify» strādā ar zaudējumiem. 2016.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 539 miljoni dolāru, kaut arī pārdošanas apjoms palielinājās par 52%, liecina raidorganizācijas «Bloomberg» dati. «Spotify» atzinis, ka iepriekšējos gados grāmatvedības kļūdas dēļ uzrādīti mazāki zaudējumi nekā patiesībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu