Eksperimentā noskaidrots: visaktīvākā Grēviņu ģimenē ir mamma

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai noskaidrotu, kas prasa lielāku fizisko piepūli – doties uz darbu vai palikt mājās un audzināt bērnus –, Grēviņu ģimene, nedēļas garumā lietojot Samsung nēsājamās ierīces, veica eksperimentu*. Tajā atklāts, ka viņu ģimenē visaktīvākā ir mamma un ka nereti fiziskās aktivitātes tiek veiktas, to pat nenojaušot.

Darbs kā treniņš

Ierastā darba dienā tētis, dīdžejs un radio personība Toms Grēviņš noiet nedaudz vairāk kā 10000 soļu. Viņa darba diena paiet, ilgstoši stāvot kājās un kustoties pie radio pults, kā arī daļu darba laika strādājot pie datora. Labdarības maratona laikā, atrodoties stikla studijā, noieto soļu skaits samazinājies, vidēji sperot 7500 soļu dienā. Dīdžejs un divu bērnu tēvs atzīst, ka saspringtajā gada nogales grafikā laika papildu aktivitātēm neatliek. «Toties, ja mūzika jāspēlē kādā pasākumā, vakars pielīdzināms vairāku stundu garam vidējas intensitātes treniņam, jo gribot negribot jākustas mūzikas ritmā. Tādējādi tiek patērēts vesels lērums kaloriju,» stāsta Toms.

Foto: Publicitātes

Mamma, «sēžot mājās», noiet vairāk soļu

Mamma un bloga viensplusviens.lv autore Laura Grēviņa eksperimenta laikā vidēji dienā nogājusi vairāk nekā 15000 soļu, krietni pārsniedzot vīra veikto soļu skaitu. «Turklāt vecākais dēls tajā laikā bija apslimis, tādēļ iespējas iziet no mājas bija ierobežotas,» stāsta Laura. Interesanti, ka viedaproce Gear Fit2 Pro uzrādīja treniņam raksturīgo pulsa paaugstināšanos, kad mamma veica mājas uzkopšanu, centās atturēt bērnus no nedarbu veikšanas vai aktīvāk rotaļājās ar dēliem. «Tā paiet mammas laiks, kā citi teiktu, «sēžot mājās». Reizēm tiešām laika pavadīšana ar puikām ir kā īsts sporta treniņš,» saka Laura.

Foto: Publicitātes

Četrgadnieks dienā nostaigā 5,5 kilometrus

Četrus gadus vecais dēls Everts dienā, ko pavada bērnudārzā, veic nedaudz vairāk kā 7200 soļus, kas pielīdzināmi 5,5 kilometriem, bet veseļojoties un dzīvojot pa māju – 4790 soļus. «Laikā, ko Everts dārziņā pavadīja ārā, kāpelējot pa trepēm, šļūcot pa slidkalniņu un spēlējoties, aktivitātes bija tik intensīvas, ka viedpulkstenis nolasīja treniņam atbilstošu sirds ritmu. Tāpat arī mājās pavadītajās dienās lēkāšana pa gultu, skraidīšana un spēlēšanās ar brāli tika piefiksēta kā sportiska aktivitāte,» par dēla ikdienas gaitām stāsta Laura.

Foto: Publicitātes

Gulēšanā dēls pārspēj visus

Vecākiem miega ritms nav vienmērīgs – Toms ik nakti miegā pavada aptuveni 5 stundas, bet labdarības maratona laikā vidēji pat par pusotru stundu mazāk. Turklāt vienu diennakti eksperimenta veikšanas laikā miegā netika pavadīta ne minūte, jo visi dīdžeji bija apņēmušies pirmo stikla studijā pavadīto nakti negulēt, un Toms bija nomodā 36 stundas no vietas. Savukārt Laura vidēji guļ nepilnas septiņas stundas naktī, bet četrus gadus vecais dēls Everts šajā «aktivitātē» krietni pārspēj abus vecākus, miegā pavadot aptuveni 10,5 stundas.

* Toms, Laura un Everts Grēviņi nedēļu lietoja Samsung Gear Sport viedpulksteni un Gear Fit2 Pro viedaproces, fiksējot un salīdzinot noieto soļu skaitu, veikto aktivitāšu un miegā pavadītā laika ilgumu, kā arī citus ierīču nolasītos parametrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu