Informācijas centrs imigrantiem sniedzis palīdzību 2514 ārvalstu pilsoņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Informācijas centrs imigrantiem (ICI) 20 mēnešu laikā sniedzis informāciju un atbalstu 2514 ārvalstu pilsoņiem, kuri ieradušies no 81 valsts ārpus Eiropas Savienības, informēja ICI komunikācijas un sociālo mediju eksperte Rasa Saliņa.

Viņa norādīja, ka no šī kopējā cilvēku skaita 1451 ārvalstu pilsonis saņēmis palīdzību Rīgā, 462 cilvēki konsultēti Liepājā, 199 ieguvuši informāciju Jelgavā, 223 to ieguvuši Daugavpilī un 179 ārvalstu pilsoņiem palīdzēts Cēsīs. Kopumā sniegtas 3655 konsultācijas par dažādiem juridiskiem un sociāliem jautājumiem.

Visbiežāk klienti izvēlējušies konsultācijas saņemt klātienē - 2106 gadījumos, ar tālruņa starpniecību sniegta 1021 konsultācija, izmantojot «Skype» - 332, bet e-pastu - 196 reizes. Nereti tika izmantota iespēja konsultācijas saņemt atkārtoti.

Saliņa skaidroja, ka visbiežāk ārvalstu pilsoņi interesējušies par migrācijas, nodarbinātības, biznesa un ģimenes jautājumiem, kā arī par iespējām apgūt latviešu valodu. ICI psihologa konsultācijas klienti izmantojuši 121 reizi.

Konsultēto ārvalstu pilsoņu pārstāvēto valstu Top 20 ierindojas Krievija, Sīrija, Ukraina, Indija, Ķīna, Turcija, Baltkrievija, Pakistāna, Uzbekistāna, Tadžikistāna, Irāka, Gruzija, Afganistāna, Ēģipte, ASV, Azerbaidžāna, Eritreja, Armēnija, Vjetnama un Šrilanka.

Saliņa arī norādīja, ka kvalitatīvu saziņu ar ICI klientiem palīdzēja nodrošināt 33 tulki un valodu pārzinātāji, izmantojot dari, farsi, puštu, urdu, arābu, franču, tadžiku, kurdu, pundžabi, ķīniešu, turku, uzbeku, hindi, spāņu, tamilu, bengāļu, vjetnamiešu un armēņu valodas prasmes. Kopumā tulkošanas pakalpojums nodrošināts 1845 reizes 618 klientiem.

Tāpat arī atbalsts darbam ar trešo valstu pilsoņiem sniegts 422 dažādu jomu speciālistiem, tostarp sociālajiem darbiniekiem, uzņēmumu un nevalstisko organizāciju vadītājiem, bibliotekāriem, bāriņtiesu un izglītības iestāžu darbiniekiem.

ICI pārstāve piebilda, ka nozīmīgu ieguldījumu centra aktivitāšu organizēšanā sniedza vairāk nekā 130 brīvprātīgie, kuri kopumā dažādos Latvijas reģionos īstenoja vairāk nekā 48 informatīvus un saliedējošus pasākumus, tai skaitā dažādu tautu kultūras vakarus.

Kā ziņots, KM konkursā meklē iestādi, kas turpinās nodrošināt Pakalpojumu koordinācijas un informācijas centra imigrantu atbalstam darbību, liecina oficiālais paziņojums izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Šis ir jau otrais konkurss, kas izsludināts kā daļa no Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda (PMIF) aktivitātes «Nacionāla līmeņa koordinācijas sistēmas izveide, lai nodrošinātu atbalstu imigrantu līdzdalībai, kas saņēmuši tiesības uzturēties Latvijas teritorijā». Tā mērķis ir atbalstīt nacionāla līmeņa koordinācijas struktūras izveidi, lai nodrošinātu atbalstu trešo valstu pilsoņu sabiedriskajai līdzdalībai.

KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale aģentūrai LETA skaidroja, ka aktivitātes kopējās kopējais finansējums ir sadalīts trīs laika periodiem. Uz katru no tiem tiek sludināts atklāts konkurss, lai pakalpojuma saņēmējiem tiktu sniegts tirgū konkurētspējīgākais profesionālis - informācijas un konsultāciju centra darbības nodrošinātājs.

No 2016.gada maija līdz šī gada beigām informācijas centra darbību nodrošina biedrība «Patvērums «Drošā māja«».

Pieejamais konkursa otrās kārtas finansējums viena projekta īstenošanai ir ne vairāk kā 751 520 eiro un ne mazāks kā 30 000 eiro, ko veido Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda finansējums 75% apmērā un valsts budžeta finansējums 25% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu