Lielbritānijas kiberdrošības dienests aicina neizmantot «Kaspersky Lab» programmatūru

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kirill Kallinikov / Sputnik

Lielbritānijas Nacionālais kiberdrošības centrs (NCSC) aicinājis valdības aģentūras nacionālās drošības lietās neizmantot Krievijā bāzētā uzņēmuma «Kaspersky Lab» antivīrusa programmatūru. NCSC vadītājs Kiarans Mārtins paziņoja, ka «Krievija kibertelpā rīkojas pret Lielbritānijas nacionālajām interesēm».

Ar piektdienu datētā vēstulē viņš uzsvēra, ka Krievija cenšas «vērsties pret Lielbritānijas centrālo valdību un Lielbritānijas kritisko nacionālo infrastruktūru».

Centra vadītājs norādīja, ka «Krievijā bāzētu piegādātāju nekad nevajadzētu izmantot lietās, kas saistītas ar nacionālo drošību».

Mārtins paziņoja, ka britu varasiestādes runā ar «Kaspersky Lab», lai novērstu iespēju «nodot Lielbritānijas informāciju Krievijas valstij».

Jau vēstīts, ka ASV Iekšzemes drošības ministrija septembrī deva rīkojumu federālās valdības aģentūrām pārtraukt izmantot «Kaspersky Lab» produktus.

Ministrija bažījas par «Kaspersky Lab» saikni ar Krievijas izlūkdienestiem un norādīja, ka Krievijā ir spēkā likumi, kas ļauj izlūkdienestiem iegūt informāciju no «Kaspersky Lab».

Tādejādi «Kaspersky Lab» produktu izmantošana var radīt risku ASV nacionālajai drošībai. No šo produktu lietošanas jāatsakās līdz decembra vidum.

«Kaspersky Lab» noliedz jebkādus pārmetumus un uzstāj, ka uzņēmums nav palīdzējis Krievijas kiberspiegošanas centienos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu