Saeimas komisija noraida ierosinājumu vairāk palielināt pensiju neapliekamo minimumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, vērtējot priekšlikumus grozījumiem par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), ar balsu vairākumu noraidīja priekšlikumu palielināt pensiju neapliekamo minimumu.

Pašlaik likuma redakcija, kas stāsies spēkā no nākamā gada, paredz noteikt pensionāru neapliekamo minimumu 3000 eiro gadā jeb 250 eiro mēnesī, bet 2019.gadā - 3240 eiro gadā jeb 270 eiro mēnesī. Savukārt opozīcijas deputāts Andrejs Klementjevs (S) rosināja nākamgad šo nepaliekamo minimumu palielināt līdz 3600 eiro gadā jeb 300 eiro mēnesī, bet 2019.gadā - līdz 4000 eiro jeb 333 eiro mēnesī.

Saeimas deputāts, Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) vadītājs Andris Siliņš (ZZS) pastāstīja, ka LPF valde vēlreiz skatīja jautājumu par pensionāru neapliek minimumu un vienojās uzturēt savas prasības. Viņš sacīja, ka pensionāri šo neapliekamo minimumu gribētu noteikt minimālās algas līmenī, bet lielas fiskālās ietekmes dēļ darba grupā panākta vienošanās par piezemētāku risinājumu - 300 eiro mēnesī jeb 3600 eiro gadā.

Komisijas vairākums Klementjeva priekšlikumu neatbalstīja.

Arī vairums citu opozīcijas deputātu ierosinājumu komisijas atbalstu neguva. Grozījumi likumā par IIN cita starpā paredz to, ka ieguldījumu kontā gūtajam ienākumam tiks piemērota vienkāršota IIN aprēķināšanas kārtība

Kā ziņots, vienojoties par nodokļu reformu, Saeima šovasar lēma, ka pensionāra neapliekamais minimums tiek paaugstināts nākamgad līdz 250 eiro mēnesī, 2019.gadā - līdz 270 eiro mēnesī un sākot no 2020.gada - līdz 300 eiro mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu