Kādā izglītības iestādē ceturtdaļai pedagogu ir nepietiekamas latviešu valodas zināšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Kādā izglītības iestādē ceturtdaļai pedagogu valsts valodas zināšanas atzītas par neatbilstošām noteiktajām prasībām, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē sacīja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītāja Inita Juhņēviča.

Juhņēviča sacīja, ka akreditācijas procesā eksperti nereti konstatē, ka pedagogu valsts valodas prasmes nav atbilstošas noteikumos noteiktajam augstākajam līmenim. Konstatējot šādu nepilnību, IKVD vēršas Valsts valodas centrā, kas veic nepieciešamās pārbaudes.

Juhņēviča pastāstīja, ka vienā no pārbaudes gadījumiem no 35 izglītības iestādes pedagogiem deviņiem pedagogiem tika atzīta neatbilstošas valsts valodas prasmes. «Tas bija kritisks gadījums,» atzina IKVD vadītāja.

Viņa skaidroja, ka pedagogiem, kuriem tiek konstatētas neatbilstošas valsts valodas zināšanas, tiek uzdots pilnveidot savas latviešu valodas prasmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu