«Vienotības» deputāti uzsver diskusiju nepieciešamību pirms lēmuma par frakcijas vadītāja nomaiņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

«Vienotības» Saeimas frakcijas deputātiem ir atšķirīgi viedokļi par iecerēto frakcijas priekšsēdētājas nomaiņu, un viņi sagaida partijas argumentus par pieņemto lēmumu.

«Vienotības» valde pirmdien nolēma izslēgt no partijas pašreizējo frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu un rekomendēt šim amatam deputātu Hosamu Abu Meri. Āboltiņa iecerējusi turpināt darbu frakcijā līdz deputātes mandāta nolikšanai.

Aģentūras LETA aptaujātie frakcijas deputāti pauda, ka vēlas dzirdēt valdes argumentus un pēc diskusijas par šo jautājumu arī pieņems lēmumu par iespējamu balsojumu.

Abu Meri neprognozēja, vai trešdien frakcija jau varētu pieņemt galīgo lēmumu, taču partijas priekšsēdētājam Arvilam Ašeradenam jāinformē deputāti par valdes lēmumu. Par turpmāko rīcību frakcija lems pēc šīm diskusijām, norādīja deputāts, piebilstot, ka visam jānotiek mierīgi. Viņš varētu vadīt frakciju, ja saņems pārliecinošu atbalstu. Ja daudzi deputāti nepieņem frakcijas priekšsēdētāju vai negrib sadarboties, tad to nevar vadīt, uzskata deputāts.

Politiķis Anrijs Matīss, kurš izstājies no «Vienotības», sacīja, ka ar interesi uzklausīs valdes informāciju par lemto un argumentus, kāpēc Abu Meri ir labāks par Āboltiņu. Tāpat viņu interesējot, pēc kādiem principiem tiek izvēlēts iespējamais frakcijas vadītājs. Pagaidām Matīss ir noskaņots neatbalstīt Āboltiņas nomaiņu un rūpīgi pārdomāt, vai atbalstīt Abu Meri. Matīss uzskata, ka frakciju varētu vadīt arī deputāts Juris Šulcs.

Šulcs, kurš ir reģionālās partijas biedrs, pašlaik ir ārzemēs, līdz ar to viņš nezinot sīkāku informāciju par valdes lēmumu. Deputātam esot nepieciešama papildu informācija, lai varētu paust viedokli par šo jautājumu. Politiķis plānojot pārrunāt šo jautājumu ar savu partiju, kā arī pārējiem frakcijas deputātiem, kuri pārstāv reģionālās partijas. Šāda apspriede plānota nākamnedēļ. Reģionālās partijas, ar kurām sadarbojas «Vienotība», parlamentā pārstāv Aldis Adamovičs, Inesis Boķis, Šulcs un Viktors Valainis.

Valainis pagaidām atturas komentēt iespējamu frakcijas nomaiņu. Viņš arī pašlaik ir ārpus Latvijas, tāpēc uzskata, ka «Vienotības» frakcijai gala lēmumus būtu jāpieņem tad, kad deputāti atgriezīsies. Vienlaikus Valainis uzsvēra, ka līdz šim «reģionālie deputāti» respektējuši «Vienotības» valdes lēmumus.

Deputāts Andrejs Judins no partijas «Kustība Par!» akcentēja, ka rīt, 8.novembrī, būs frakcijas sēde, un tad deputāti arī diskutēs par šo jautājumu.

«Vienotības» frakcijā ir trīs deputāti, kuri strādā arī partijas valdē - Abu Meri, Ainars Latkovskis un Laimdota Straujuma. Latkovskis atturējās sniegt komentārus, jo to varot darīt partijas priekšsēdētājs. Viņš neatklāja savu balsojumu par Āboltiņas izslēgšanu no partijas.

Kā ziņots, «Vienotības» Saeimas frakcijā darbojas 22 deputāti, desmit no tiem ir šīs partijas biedri, bet 12 - pārstāv sadarbības politiskos spēkus vai arī ir bez partijas piederības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu