Lielākie zaudējumi - € 15,46 miljoni - pērn bijušajam veikalu tīkla «Drogas» īpašniekam Deiftam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmējs, kas pērn cietis lielākos zaudējumus Latvijā, ir bijušais mazumtirdzniecības veikalu tīkla «Drogas» īpašnieks Rafails Deifts ar zaudējumiem 15,46 miljonu apmērā, liecina laikraksta «Dienas Bizness» izdotais ikgadējais žurnāls «Miljonārs».

Gadu iepriekš uzņēmējs vēl bija starp lielākajiem pelnītājiem ar vairāk nekā divu miljonu eiro peļņas daļu. Tomēr pērn divi Deiftam piederošie uzņēmumi cieta lielus zaudējumus. Viens no tiem ar 14,729 miljonu eiro zaudējumiem ir holdingkompānija SIA «Rītava Holdings», kurā Deiftam pieder 90% kapitāldaļu. Savukārt otrs ar 2,64 miljonu eiro zaudējumiem ir noliktavu kompleksa pārvaldnieks AS «Dominante Capital», kurā uzņēmējam pieder 89,47% kapitāldaļu. Vienīgais uzņēmums, kas Deiftam pērn nesa peļņu 185 999 eiro apmērā bija vairumtirdzniecības kompānija «Baltā bura», kurā uzņēmējam pieder 84,92% kapitāldaļu.

Otro vietu pēc pērn gūto zaudējumu apmēra ieņem viens no saldētu zivju vairumtirdzniecības kompānijas SIA «Delfa» īpašniekiem Boriss Ustinovs, kuram kompānijā pieder 72,97% kapitāldaļu. Viņa pērn ciestais zaudējumu apmērs ir 3,842 miljoni eiro.

Savukārt trešajā vietā ir bijusī «Reģionālās investīciju bankas» padomes locekle Irēna Bauere, kuras kopējais zaudējumu apmērs ir 2,875 miljoni eiro. Viņa ir vienīgā īpašniece nekustamā īpašuma pārvaldīšanas kompānijai SIA «Denfera villa», kas pērn strādāja ar 2,89 miljonu eiro zaudējumiem.

Pēc kopējā pērn ciesto zaudējumu apmēra ceturtajā vietā ierindojas iekārtu un metāla izstrādājumu ražošanas SIA «Rešetilovs» vienīgā īpašniece Marina Obrazcova, kuras zaudējumi pērn bija 2,36 miljoni eiro. Viņai seko divu ar zaudējumiem strādājušu uzņēmumu - degvielas un kurināmā vairumtirgotāja SIA «Baltic Breeze» (44,99%) un SIA «Celtne» īpašnieks Irži Kebkalo, kura kopējais zaudējumu apmērs aizvadītajā gadā bija 2,258 miljoni eiro.

Saraksta sestajā vietā ar 2,227 miljonu eiro zaudējumiem ierindojas atkritumu un lūžņu vairumtirgotāja «B uzņēmums» vienīgais īpašnieks Gunārs Cīrulis. Viņam ar 2,158 miljonu eiro zaudējumiem seko nekustamo īpašumu biznesmenis Aleksejs Podrezs, kuram pieder puse no SIA «Skolas 20», kas nodarbojas ar dzīvojamo un nedzīvojamo māju būvniecību.

Astotajā vietā pēc zaudējumu apmēra ierindojas Norvēģijā arestētā sniega krabju zvejas kuģa «Senators» īpašnieks Pēteris Pildegovičs ar 1,893 miljonu eiro zaudējumiem. Viņa īpašumā ir divi ar zaudējumiem strādājoši uzņēmumi - SIA «North Star Ltd.» un SIA «Nordic Reefers Ltd.».

Devītais pērn lielākos zaudējumus cietušais uzņēmējs Latvijā ir divu ar zaudējumiem strādājušu uzņēmumu SIA «Vidzeme Eko» un SIA «TechVentures Fondu vadības kompānija» īpašnieks Mikus Vilsons. Viņa kopējais zaudējumu apmērs ir 1,776 miljoni eiro.

Sarakstu ar desmito vietu noslēdz Deifta ilggadējais partneris Arnolds Koņevņikovs, kurš pērn cietis zaudējumus 1,702 miljonu eiro apmērā. Koņevņikovam pieder 10% no pērn zaudējumus guvušās holdingkompānijas «Rītava holdings», 9,59% AS «Dominante Capital» akciju, kā arī 9,37% SIA «Baltā bura» un 9,96% SIA «Koblenz drošība», kas pērn strādāja ar 68 946 eiro peļņu.

Latvijas 100 lielāko zaudējumus guvušo uzņēmēju topu veidojusi izdevniecība «Dienas bizness» sadarbībā ar «Lursoft» un žurnālistu Lato Lapsu. Tas iekļauts ikgadējā «Dienas Biznesa» izdevumā «Miljonārs» līdz ar ikgadējo 100 Latvijas bagātāko cilvēku sarakstu jeb tā dēvēto miljonāru topu, kas šogad publicēts 21.reizi. Tāpat izdevumā atrodami arī lielāko dividenžu saņēmēju un arī lielāko pelnītāju simtnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu