Latvijas iedzīvotāju viedoklis par ES - viens no pēdējos gados pozitīvākajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šogad Latvijas iedzīvotāju viedoklis par Eiropas Savienību (ES) ir viens no pēdējos gados pozitīvākajiem, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Vasarā iedzīvotājiem tika lūgts norādīt, kāds - ļoti pozitīvs, drīzāk pozitīvs, drīzāk negatīvs vai ļoti negatīvs - ir respondentu vērtējums par ES.

Šogad 61% iedzīvotāju ES vērtēja kopumā pozitīvi, kas ir par vienu procentpunktu vairāk nekā pirms gada. Šogad fiksētais vērtējums ir viens no augstākajiem vērtējumiem novērojumu vēsturē. Pozitīvāks viedoklis par ES fiksēts 2014. un 2015.gadā, kad ES kopumā pozitīvi vērtēja 63% respondentu.

Pretēju viedokli par ES šogad pauda 26% aptaujāto, kas ir par vienu procentpunktu mazāk nekā pērn. Kopumā negatīvākais viedoklis par ES Latvijas iedzīvotāju vidū līdz šim fiksēts 2010.gadā, kad šādu viedokli pauda 40% iedzīvotāju.

Vēl 13% respondentu šoreiz nespēja sniegt konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Aptauja tika veikta šī gada jūlijā. Tajā piedalījās aptuveni 1000 respondentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu