Krītot no rampas, smagas traumas guvis jauns velosipēdists

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Vakar kāds 11 gadus vecs zēns kritis no rampas, braucot ar velosipēdu, un smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā Rīgā, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Zēns Vidzemes reģionā kritis no rampas no vairāku metru augstuma, gūstot smagu galvas traumu. Mediķi notikuma vietā neredzējuši ķiveri, tādēļ secinājuši, ka bērnam tā, visticamāk, nav bijusi galvā.

Mediķi atgādina, ka vecāki ir atbildīgi par bērna brīvā laika aktivitātēm. Vecākiem ir jānodrošina, ka šādu aktivitāšu laikā bērnam galvā ir ķivere, lai izvairītos no smagām galvas traumām.

Vidzemes reģionā kritienu no rampas piedzīvojis arī kāds septiņus gadus vecs zēns, kurš braucot ar skrejriteni, kritis no aptuveni metra augstuma. Kritiena rezultātā zēns guvis galvas un plaukstas ievainojumus un nogādāts slimnīcā. Šim zēnam galvā bijusi ķivere.

Savukārt deviņus gadus vecs zēns Vidzemes reģionā uz apakšstilba uzgāzis zupas šķīvi ar karstu zupu, gūstot pēdas un potītes rajona apdegumus. Zēns uzreiz novilcis zeķi, tādējādi uzreiz pārplēšot izveidojušos pūslīšus.

Mediķi atgādina, ka apdeguma gadījumā apdegusī vieta nekavējoties jādzesē ar vēsu tekošu ūdeni, ūdeni lejot starp apģērbu un ādu. Tikai pēc tam uzmanīgi drīkst atgriezt apģērba gabalus, vai arī gaidīt ierodamies mediķus.

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1199 izsaukumiem, no tiem 198 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām un negadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu