«Hamas» sola nodot kontroli Gazas joslā vienotības valdībai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Palestīniešu kustība «Hamas» sestdien vakarā paziņoja, ka tā ir gatava nodot kontroli pār Gazas joslu palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Mahmuda Abasa nacionālās vienotības valdībai.

Kustība izformēs strīdus strīdus izraisījušo Gazas joslas administratīvo komiteju un tā vēlas, lai Abasa valdība ierodas piekrastes anklāvā, teikts organizācijas paziņojumā presei.

«»Hamas» aicina vienotības valdību ierasties Gazā veikt savu misiju un nekavējoties pildīt Gazas joslā savus pienākumus, un tā akceptē vispārējo vēlēšanu rīkošanu,» teikts paziņojumā.

Kustība paskaidroja, ka tā nolēmusi nākt klajā ar šo paziņojumu, reaģējot uz Ēģiptes centieniem panākt izlīgumu un izbeigt palestīniešu iekšējo sašķeltību.

Kopš 2006.gada janvārī palestīniešu parlamenta vēlēšanās uzvarēja «Hamas», tās attiecības ar vēlēšanās zaudējušo Abasa grupējumu «Fatah» bijušas saspīlētas, spriedzei dažkārt pāraugot bruņotās sadursmēs. Līdz šim palestīniešu teritorijās pastāvēja faktiska divvaldība - Gazas joslu kontrolēja «Hamas» valdība, bet Rietumkrastu - Abasa izveidotie ministru kabineti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu