Liepājas cietumu iecerēts sākt būvēt 2020.gadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas cietuma būvniecību iecerēts sākt 2020.gadā, ņemot vērā šī projekta īstenošanas termiņa atlikšanu, sacīja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Savukārt projekta īstenošanas beigu termiņš būs atkarīgs arī no iepirkuma procedūras rezultāta, aģentūrai LETA skaidroja nacionālajā apvienībā «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, kuras pārziņā ir tieslietu nozare.

Valdošās koalīcijas partijas vienojās atlikt Liepājas cietuma būvniecību, lai rastu papildu līdzekļus prioritāru pasākumu īstenošanai.

Kā ziņots, jaunā Liepājas cietuma būvniecības starptautiskajā iepirkumā pieteikumus iesniedza divas Latvijas kompānijas - «Re&Re» un «UPB». Iesniegtajos pieteikumos norādītā informācija liecina, ka «UPB» darbus piedāvā veikt par kopumā 114 120 357 eiro plus pievienotās vērtības nodoklis (PVN), savukārt «Re&Re «- par 123 416 618 eiro.

Ņemot vērā, ka būvnieku iesniegtie piedāvājumi jaunā Liepājas cietuma celtniecībai pārsniedz projektam pieejamo finansējumu, attiecīgo iepirkumu plānots pārtraukt, tā vietā sludinot jaunu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu