Otrajā ceturksnī bloķēti vairāk nekā pieci miljoni «mūķu» ļaunprogrammatūru kiberuzbrukumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: COVI/Scanpix

Šī gada otrajā ceturksnī virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja «Kaspersky Lab» izstrādājumi ir bloķējuši vairāk nekā piecus miljonus uzbrukumu, kuros iesaistīti tā dēvētie «mūķi» no internetā noplūdušiem arhīviem, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kā secināts «Kaspersky Lab» otrā ceturkšņa ļaunprogrammatūru pārskatā, «mūķu» pakotnes, kas brīvi izplatās starp datoriem, otrajā ceturksnī ir mainījušas situāciju kiberdraudu jomā. Maksimālais pieaugums tika novērots ceturkšņa beigās un apliecināja šī kiberdrauda ievērojamos apmērus.

«Kaspersky Lab» pārstāvji skaidro, ka «mūķi» ir ļaunprogrammatūru veids, kas izmanto kļūdas programmatūrā, lai inficētu ierīces ar papildu ļaunprātīgo kodu, piemēram, banku «Trojas zirgiem», izspiedējvīrusiem vai kiberspiegošanas ļaunprogrammaturām.

Ar «mūķu» palīdzību veiktie uzbrukumi ir vieni no efektīvākajiem, jo parasti tiem nav nepieciešama nekāda mijiedarbība ar lietotāju un tie var nogādāt bīstamo kodu, lietotājam neko nenojaušot, tāpēc šādus rīkus plaši izmanto gan kibernoziedznieki, kas cenšas nozagt privātpersonu un uzņēmumu naudu, gan sarežģītu mērķuzbrukumu izpildītāji, kas meklē konfidenciālu informāciju.

«Kaspersky Lab» drošības eksperts Aleksandrs Ļiskins skaidroja, ka nav iespējams aprēķināt ne kaitējumu, ko nodarījušas ļaunprogrammatūras, kas izmantoja mūķus no šī arhīva, ne inficēto lietotāju skaitu.

«Apdraudējumu vide otrajā ceturksnī vēlreiz atgādina, ka modrības trūkums ir viens no lielākajiem kiberdraudiem. Kaut gan piegādātāji regulāri aizlāpa ievainojamības, daudzi lietotāji tam nepievērš uzmanību, tāpēc ir iespējami vērienīgi uzbrukumi pēc tam, kad ievainojamības tiek atklātas plašam kibernoziedznieku lokam,» atzina Ļiskins.

«Kaspersky Lab» ir privāts informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmums, kura produktus lieto 400 miljoni lietotāju visā pasaulē. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu