Pārtikas industrijas izstādē «Riga Food» piedalīsies 150 Latvijas mājražotāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pārtikas industrijas izstādē «Riga Food», kas norisināsies no 6. līdz 9.septembrim, piedalīsies 150 mājražotāji no visas Latvijas, informēja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībā «BT 1».

«Riga Food 2017» oficiālā atklāšanas ceremonija notiks 6. septembrī plkst.11 konferenču zālē Nr. 3. Pārtikas ražotāji un meistari izstādē sacentīsies par «Riga Food» medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos - medus, maizes, krējuma un šā gada jaunā piena produkta. Rezultāti tiks paziņoti uzreiz pēc izstādes atklāšanas.

Izstādes četrās dienās notiks konkurss «Tautas garša», kur ikviens interesents varēs nobalsot par savā skatījumā gardāko produktu. Šogad izstādē būs apskatāms arī rekordliels nacionālo kopstendu skaits - vismaz 15, tostarp Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Indijas, Itālijas, Meksikas, Lietuvas, Kanādas, Polijas, Slovākijas, Uzbekistānas, Ukrainas, Ungārijas un Latvijas ekspozīcijas.

Latvijas nacionālajā kopstendā Latvijā ražotus saldumus, garšvielas, ievārījumus, sulas, gaļas izstrādājumus, sieru, kafiju, skābos kāpostus, sukādes, pastilas, musli un vēl daudzus cituspārtikas izstrādājumus prezentēs 24 nozares uzņēmumi.

Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībā «BT 1» pastāstīja, ka pirmajā izstādes dienā, 6.septmbrī Ķīpsalā norisināsies Rīgas tējas dienas, kurās izstādes apmeklētāji varēs vērot Indijas un Ķīnas tējas ceremonijas. Interesenti varēs iepazīt arī garšvielas, kas nepieciešamas, lai tēju pagatavotu japāņu stilā. Būs iespēja sekot korejiešu tējas pagatavošanas niansēm, kā arī neizpaliks arī Latvijas un Krievijas tējas pagatavošanas ceremonijas.

Izstādes otrajā dienā, 7. septembrī jaunie pavāri no visas Latvijas izstādē «Riga Food 2017» varēs mēroties spēkiem pavārmākslā un cīnīties par titulu «Latvijas pavārzellis 2017». Līdz ar dalību konkursā jaunajiem pavāriem ir iespēja pilnveidot savas profesionālās iemaņas, iegūt pārliecību par savu meistarību, iepazīties ar citiem savas profesijas kolēģiem un piesaistīt nākamo darba devēju uzmanību.

Nākamajā dienā, 8. septembrī izstādē notiks konkurss «Latvijas pavārs 2017». Sacensību mērķis ir veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijā atbilstoši «Mūsdienu Latvijas virtuves» manifesta būtībai - laba garša, kvalitāte un rūpes par veselīgu uzturu vienlaikus.

Izstādē varēs iepazīties ar sasniegumiem pārtikas nozarē. Apmeklējot Inovāciju stendu, varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi 8. septembrī ir aicināti piedalīties starptautiskajā brokerpasākumā - kontaktbiržā.

Latvijas Iepakojuma asociācija izstādes ietvaros organizē nacionālo konkursu «Labākais iepakojums Latvijā», kuram iesniegtos darbus varēs apskatīt visās izstādes dienās. Tāpat izstādē norisināsies starptautiskais iepakojuma konkurss «Riga Food 2017» iepakojums Nr. 1», kurā starptautiska žūrija vērtēs iepakojumu septiņās kategorijās - iepakojums dzērieniem, konditorejai un saldumiem, pienam un piena produktiem, gaļai un gaļas izstrādājumiem, zivīm un zivju produktiem, maizei un bakalejas izstrādājumiem, kā arī iepakojums, kas neietilpst šajās produktu grupās. Izstādes apmeklētāji varēs nobalsot par savu simpātiju, tādējādi nosakot patērētāju vērtējumā populārāko iepakojumu.

Izstādes pēdējā dienā, 9. septembrī notiks Latvijas nacionālais tējas turnīrs bērniem, kur tējas gatavošanas meistarībā, kompozīcijas un degustācijas mākslā sacentīsies mazie tējas meistari. Tāpat 9. septembrī izstādē vienkopus varēs satikt vairāk nekā 15 Latvijas mazos alus darītājus un mājbrūvētājus. Visas dienas garumā Latvijā labi zināmi alus meistari sniegs ieskatu alus brūvēšanas un baudīšanas tradīcijās. Interesenti varēs vērot alus vārīšanas paraugdemonstrējumus, nodegustēt alus misu un uzzināt jaunumus alus nozarē.

Jau ziņots, ka no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums - 22. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde «Riga Food 2017».

Izstādi rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība «BT 1».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu