Tramps: Ļausim «Obamacare» izgāzties

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka iepriekšējā valsts galvas Baraka Obamas izveidotajai veselības aprūpes sistēmai esot jāļauj izgāzties, vēsta aģentūra AP. Šonedēļ republikāņi balsu trūkuma atteicās no ieceres ASV Senātā pieņemt likumu par «Obamacare» reformu.

Tas bija trieciens prezidentam, republikāņu līderim Mičam Makonelam un viņa partijai, kas gadiem ilgi sola reformēt «Obamacare» jeb Pieejamas aprūpes likumu (ACA).

«Domāju, ka esam tādā pozīcijā, ka vienkārši ļausim «Obamacare» izgāzties,» sacīja Tramps.

«Mēs par to nebūsim atbildīgi. Es nebūšu par to atbildīgs. Varu pateikt, ka republikāņi par to neatbildēs. Mēs ļausim «Obamacare» izgāzties, un tad demokrāti nāks pie mums un jautās, kā to vērst par labu.»

Veselības aprūpes reformēšana bija starp Trampa skaļākajiem priekšvēlēšanu solījumiem.

Pirmdien vairāki republikāņu senatori atteicās balsot par likumprojektu ASV Senātā. Senātā republikāņiem ir 52 balsis. Visi 48 demokrāti apņēmušies balsot pret likumprojektu, līdz ar to republikāņu senatoru atteikšanās nozīmē, ka iecere, visticamāk, tiks noraidīta.

Lai arī republikāņi jau septiņus gadus sola reformēt «Obamacare», partijas iekšienē vienprātības nav. Makonels virzīs likumprojektu balsojumam, kaut arī tas šķiet nolemts neveiksmei.

«Obamacare» nosaka, ka veselības apdrošināšana ir obligāta, miljoniem cilvēku piedāvā pabalstus polises iegādei un neļauj apdrošināšanas kompānijām atteikt polisi cilvēkiem ar jau esošām veselības problēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu