Pārsteidzošas lietas, ko var paveikt ar virtuālās realitātes sīkrīkiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Attīstoties tehnoloģijām, virtuālā realitāte (VR) kļūst pieejamāka – tehnoloģiju giganti izstrādā aizvien jaunus VR sīkrīkus, sniedzot ikvienam iespēju iepazīt citādu pasauli, kas mēdz būt gan izklaidējoša, gan izzinoša, gan arī praktiska. Mobilo sakaru operators Bite ir apkopojis informāciju par vairākām iespējām, ko nodrošina «HTC Vive», «Oculus Rift» un citas līdzīgas ierīces.

«Tehnoloģiju uzņēmumi nepārtraukti cenšas uzlabot lietotāju virtuālās realitātes pieredzi, tāpēc VR sīkrīki un ar tiem saistītās tehnoloģijas kļūst aizvien pieejamāki. Viena šāda ierīce – «Samsung VR» brilles – jau ir Bite produktu klāstā. Drīzumā plānojam to papildināt ar modernajām «HTC Vive» brillēm. Ikviens interesents var izbaudīt VR ierīces «Ghetto Basket» pasākumos visā Latvijā, apmeklējot Bites telti vai piedaloties aizraujošā stafetē «Bite Skill Challenge», kurā viens no uzdevumiem ir jāveic ar virtuālās realitātes brillēm,» informēja Bites Loģistikas nodaļas vadītājs Roberts Birnbaums.

Starp citu, «HTC Vive» varēs izbaudīt arī sestdien,15.jūlijā, Smiltenes pilsētas svētkos Bites teltī.

«No Limits 2» – amerikāņu kalniņi

Ļoti reālistiska amerikāņu kalniņu simulācija, kas ļauj izbaudīt pasaulē tik populāro atrakciju, pārbaudīt savu līdzsvara izjūtu, kā arī izveidot pašam savu amerikāņu kalniņu trasi. Braucienu īpaši reālu padara skaņu efekti, piemēram, vēja šalkoņa un metāla džinkstoņa. Pieejama «HTC Vive» un «Oculus Rift».

«Audioshield» – ritmiska cīņa

Šo spēli novērtēs tie, kuru neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir mūzika, jo to var spēlēt savu iecienītāko skaņdarbu pavadījumā. Spēlētāja uzdevums ir ļoti vienkāršs – ar atbilstošas krāsas vairogu jāatsit zilas un sarkanas lodes. Runā, ka spēlējot šo spēli ritmiskākas mūzikas pavadījumā, efekts esot līdzvērtīgs kārtīgam fitnesa treniņam. Pieejama «Oculus Rift» un «HTC Vive».

«Hoops VR» – basketbola meistarklase

Šī spēle būs aizraujošs piedzīvojums pat rūdītiem basketbolistiem, jo spēlētāja uzdevums ir mest bumbas dažādos grozos, kas maina savu atrašanās vietu un pat augstumu. Rezultātu ietekmē gan precizitāte, gan arī tas, cik ātri spēlētājs trāpa grozā. Uzdevuma veikšanai atvēlētais laiks ir ierobežots, tāpēc – jo meistarīgāk rīkojies ar bumbu, jo augstāks ir rezultāts. Ir divas papildu disciplīnas – papīra lidmašīnu mešana mērķos un dažādu sadzīves lietu mešana atkritumu konteineros. Pieejama «HTC Vive».

«Bigscreen» – efektīvs socializācijas rīks

Šī lietotne ļauj veidot 3D mākslu, spēlēt iecienītākās spēles, skatīties kopā ar draugiem «Netflix» filmas, «Youtube» video un justies gluži kā kinoteātrī vai vienkārši baudīt atpūstu pie virtuāla ugunskura. Ņemot vērā, ka ir iespēja koplietot ekrānu ar citiem lietotājiem un ir pieejams balss čats, lietotni var ērti izmantot arī darba vajadzībām, piemēram, kā virtuālo sapulču telpu, kurā izstrādāt ar kolēģiem dažādus projektus. Pieejama «Oculus Rift» un «HTC Vive».

«Tilt Brush» – 3D zīmēšana

Viena no aizraujošākajām iespējām, ko piedāvā virtuālā realitāte, ir telpiskā zīmēšana. To nodrošina dažādas lietotnes, tostarp «Tilt Brush», kas apkārtējo vidi pārvērš par audeklu, bet VR briļļu pulti – par otu, ar kuru iespējams radīt īstus mākslas darbus. Turklāt lietotājam nav nepieciešamas īpašas zīmēšanas iemaņas, jo var izmantot jau gatavus moduļus, piemēram, manekenus vai mēbeļu prototipus. Pieejama «Oculus Rift» un «HTC Vive».

«Ping Pong» – citāda klasika

Tieši tā, arī klasisko pingpongu var izbaudīt 3D kvalitātē! Uzdevums šķiet vienkāršs, proti, spēlētājam ar galvas kustībām jānostāda rakete tā, lai īstajā brīdī atsistu pretinieka – datora vai cita spēlētāja – raidīto bumbiņu. Taču arī pretinieks nesnauž, tāpēc apspēlēt viņu ir liels izaicinājums. Jāatzīst, skats no malas uz spēlētājiem ir visai amizants – savdabīgās kustības rada iespaidu, ka viņi nevis spēlē pingpongu, bet gan izteiksmīgi osta gaisu. Pieejama «Samsung Gear VR». Līdzīgas lietotnes pieejamas arī «HTC Vive» un «Oculus Rift» ierīcēm, taču tajās pingponga rakete ir jāvada ar roku, nevis galvu.

«Thrumper» – kosmiskās vaboles lidojums

Šo futūristisko spēli novērtēs asāku izjūtu cienītāji – tā ir ļoti ātra un dinamiska, turklāt, pateicoties oriģinālajiem skaņu efektiem, raisa pārdabiskas sajūtas. Lieliski attīsta refleksus, jo spēlētāja uzdevums ir kontrolēt kosmisku vaboli, kura lielā ātrumā traucas cauri neparastām telpām, pārvarot savā ceļā dažādus izaicinājumus, tostarp iesaistoties cīņās ar ļaunajiem spēkiem. Pieejama «Playstation VR» un «Oculus Rift».

«Fruit Ninja» – samuraja izaicinājums

Spēle tiem, kam patīk kārtīgi izkustēties. Ja realitātē spēlētājs tur rokās divas spēļu pultis, virtuālajā realitātē aina ir pavisam cita – viņš ir samurajs, kura rokās ir divi pavisam īsti zobeni! Uzdevums – pēc iespējas ātrāk un precīzāk pārcirst gaisā lidojošos augļus, vienlaikus izvairoties no spridzekļiem. Ir dažādi spēles režīmi – arkāde, izdzīvošana un citi. Piemēram, izdzīvošanas režīmā visi augļi jāsacērt ar vienu cirtienu. Lai paveiktu šo uzdevumu, vienmēr var paļauties uz veiksmi, taču drošāk ir izstrādāt īpašu stratēģiju. Pieejama «HTC Vive» un «Playstation VR».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu