Republikāņu plāns «Obamacare» nomaiņai par 22 miljoniem palielinās neapdrošināto skaitu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunākie ASV Kongresa republikāņu plāni mainīt bijušā prezidenta Baraka Obamas laikā pieņemto veselības aprūpes reformu jeb tā saukto «Obamacare» līdz 2026.gadam par 22 miljoniem palielinās neapdrošināto amerikāņu skaitu, pirmdien aplēsis Kongresa Budžeta birojs.

Kongresa augšpalātas Senāta likumprojekta pieņemšanas gadījumā līdz 2026.gadam neapdrošināto amerikāņu skaits varētu pieaugt līdz 49 miljoniem cilvēku, prognozēja birojs.

Tas aptvertu 18% amerikāņu vecumā līdz 65 gadiem salīdzinājumā ar 10%, kas ir neapdrošināti šobrīd.

Birojs arī prognozēja, ka likumprojekta pieņemšanas gadījumā līdz 2026.gadam izdosies samazināt federālo deficītu par 321 miljardu dolāru.

Senātā vairākumā esošo republikāņu līderis Mičs Makonels paudis vēlmi galīgo balsojumu sarīkot līdz piektdienai.

Lai arī republikāņiem Senātā ir 52 vietas no 100, vismaz pieci to senatori ir pauduši iebildumus pret likumprojektu tā pašreizējā formā.

Vēl daži citi republikāņi ir pauduši bažas par likumprojektu, īpaši par tajā paredzēto finansējuma samazinājumu federālajai programmai «Medicaid», kas palīdz trūcīgajiem amerikāņiem.

Kongresa apakšpalāta Pārstāvju palāta, kurā arī vairākums ir republikāņiem, par «Obamacare» nomaiņu nobalsoja maija sākumā.

Republikāņi ir ilgi solījuši atcelt Obamas laikā pieņemto «Obamacare», un pašreizējais prezidents Donalds Tramps to izvirzīja par svarīgu mērķi savā vēlēšanu kampaņā.

«Obamacare» jeb Pieejamas aprūpes likums (ACA) noteica, ka veselības apdrošināšana ir obligāta, piedāvāja pabalstus miljoniem cilvēku polises iegādei, pieprasīja apdrošināšanas polisēm segt plašu pakalpojumu klāstu un neļāva apdrošināšanas kompānijām liegt polisi cilvēkiem ar jau esošām veselības problēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu