Jūnijā atvērtās viesnīcas «Villa Santa» investīcijas - € 3,5 miljoni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Cēsīs šā gada jūnija sākumā tika atvērta izdevniecības SIA «Žurnāls Santa» meitasuzņēmuma SIA «Santas rezidence» viesnīca «Villa Santa», pastāstīja «Žurnāla Santa» valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš.

Viņš norādīja, ka viesnīca apmeklētājiem tika atvērta 8.jūnijā un kopējais viesnīcas izveidē investēto līdzekļu apmērs ir 3,5 miljoni eiro.

Zariņš sacīja, ka viesnīcā atrodas 30 numuriņi un restorāns ar 60 vietām. Tāpat viesnīcā izveidota konferenču zāle, kurā iespējams uzņemt līdz 150 cilvēkiem.

Taujāts, kāda līdz šim ir bijusi cilvēku interese un atsauksmes par jaunatvērto viesnīcu, «Žurnāla Santa» valdes priekšsēdētājs teica, ka, ņemot vērā, ka publicitāte par viesnīcu nav bijusi ļoti plaša, cilvēku interese ir salīdzinoši liela un atsauksmes līdz šim ir bijušas pozitīvas. «Patlaban [viesnīcai] tas vēl ir ieskriešanās periods,» sacīja Zariņš.

Kā aģentūra LETA iepriekš vēstīja, 2015.gadā Cēsīs tika ielikts pamatakmens un kapsula «Žurnāla Santa» meitasuzņēmuma «Santas rezidence» viesnīcas būves projektam.

«Santas rezidences» valdes loceklis Māris Ančs aģentūrai LETA tolaik sacīja, ka viesnīcas būvē paredzētie ieguldījumi ir aptuveni trīs miljoni eiro, savukārt plānotais būves nodošanas termiņš ekspluatācijā ir 2016.gada vasara.

Kā ziņots 2014.gada pavasarī, Cēsīs kādreizējās slimnīcas ēku kompleksā Gaujas ielā 88 plānots veidot viesnīcu kompleksu ar parku.

Iepriekš taujāts, kāpēc tūrisma attīstībai izvēlēts tieši šis īpašums, «Santas rezidences» valdes loceklis atklāja, ka pētījis piedāvājumus un pēc apskates šī vieta iepatikusies. «Cēsis ir pievilcīga pilsēta ar senām kultūras tradīcijām, uzbūvēta lielā koncertzāle, tur dzīvo atsaucīgi cilvēki,» sacīja Ančs.

Cēsu novada pašvaldība par 211 085 eiro izsolīja kādreizējās slimnīcas kompleksa ēkas Gaujas ielā 88, Cēsīs. Minēto summu, nosolot vienu soli, 1500 eiro, par minēto īpašumu piekrita maksāt SIA «Santas rezidence», kas bija vienīgā pretendente šajā izsolē.

SIA «Santas rezidence» reģistrēta 2014.gadā un tās pamatkapitāls ir 4,631 miljons eiro. Uzņēmums pieder Santai Ančai (40,28%), Ivaram Zariņam (32,94%) un SIA «Žurnāls Santa» (26,78%). Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Ivars Zariņš, savukārt valdes locekļi ir Santa Anča un Māris Ančs, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu