Ventspils uzņēmumi lūdz € 8,3 miljonu kompensāciju par negūtajiem ieņēmumiem «Nord Stream 2»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar Ministru kabineta noraidošo nostāju Ventspils brīvostas iesaistē gāzesvada «Nord Stream 2» projektā SIA «Noord Natie Ventspils Terminals» un AS «Baltijas ekspresis» lūdz valdībai kompensēt negūtos ieņēmumus, pavēstīja biedrībā «Baltijas asociācija - transports un loģistika».

Kompānijas ar lūgumu vērsušās pie Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS). Uzņēmumi atgādina, ka valdība uzdeva ekonomikas ministram, satiksmes ministram, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram un finanšu ministrei nodrošināt, ka Ministru kabineta ieceltie valsts pārstāvji Ventspils brīvostas valdē balso pret jebkādu brīvostas iesaistīšanos «Nord Strem 2» īstenošanā, kas savukārt rezultējās Ventspils ostai izteiktā sadarbības piedāvājuma atsaukumā.

«Noord Natie Ventspils Terminals» lūdz kompensēt negūtos ieņēmumus par kravas pārkraušanas pakalpojumiem 2,5 miljonu eiro apmērā, par kravas uzglabāšanas pakalpojumiem 700 000 eiro apmērā, kā arī par kravas tehnoloģisko elementu nodrošināšanu (laukumu/tehnikas investīcijas) 2,5 miljonu eiro apmērā. Savukārt «Baltijas ekspresis» lūdz kompensēt negūtos ieņēmumus par dzelzceļa pārvadājumu loģistikas nodrošināšanu 2,6 miljonu eiro apmērā.

«Šis projekts terminālim būtu nodrošinājis darbu pusotra gada garumā un neatsveramu atspaidu tehnoloģiskajā attīstībā un pieredzē. Mūsu termināļa dalība «Nord Stream 2» projektā tika atbalstīta «Nord Stream 2» galvenajā mītnē Šveicē, kur tika gaidīta Latvijas valdības oficiālā nostāja par iesaisti loģistikas nodrošināšanā caur Ventspils ostu,» iesniegumā valdības vadītājam pauž «Noord Natie Ventspils Terminals» valdes loceklis Aivars Gobiņš, paužot gatavību pēc Ministru kabineta pieprasījuma argumentēti pamatot un dokumentāli pierādīt zaudējumu apmērus.

«Noord Natie Ventspils Terminals» ir daudzfunkcionāls kravu pārkraušanas centrs, terminālis ro-ro kravu, konteineru un ģenerālkravu apstrādē Baltijas jūras reģionā.

Savukārt «Baltijas ekspresis» ir privāts licencēts un sertificēts dzelzceļa kravu pārvadātājs, kas piedāvā dzelzceļa kravu pārvadājumu pakalpojumus; dzelzceļa manevru un saimnieciskā darba pakalpojumus; principāla pakalpojumus tranzīta kravām; dīzeļlokomotīvju nomas pakalpojumus; dīzeļlokomotīves tehniskās apskates pakalpojumus Ventspils dzelzceļa stacijā; dīzeļlokomotīvju ekipēšanas pakalpojumus; lokomotīvju brigāžu nomas pakalpojumus. Uzņēmums pēc kravu apgrozījuma ir otrais lielākais pārvadātājs valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu