Publiskoti princeses Diānas slepeno audioierakstu atšifrējumi: ko pasaule nezināja

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

1991. gadā reti kurš zināja, ka princeses Diānas laulība ar princi Čārlzu ir uz izjukšanas robežas. Čārlza sānsoļi ar Kamillu Pārkeri-Boulzu karaļnama pāra attiecībās un princeses Diānas sirdi iedragāja pamatīgi. Emocionāli sagrauta, Diāna nolēma publiskot savus pārdzīvojumus un domas, uzticot autoram Endrjū Mortonam audioierakstu, kurā viņa atklāja visu rūgto patiesību. Grāmata, ko, balstoties uz audioierakstiem, Endrjū sarakstīja – «Diana: Her True Story» – sabiedrībā kļuva par sensāciju, atklāj izdevums «Dailymail».

Tagad, 20 gadus pēc viņas nāves, grāmata līdz ar audioierakstu atšifrējumiem ir pārizdota, un tā sākas ar Diānas pirmo tikšanos ar Čārlzu 1977. gada novembrī, kad viņš vēl tikās ar Diānas māsu Sāru. Čārlzam tajā laikā bija jau 29 gadi, bet Diānai tikai 16.

«Kad pirmo reizi ieraudzīju Čārlzu, es nodomāju: «Ak dievs, cik viņš ir skumjš»» - audioierakstā atklāj princese Diāna. «Viņš bija atnācis ar savu labradoru, un mana māsa uzreiz metās tam klāt. Čārlzam noteikti tas nepatika.»

«Es no viņiem abiem turējos pa gabalu, jo man bija liekais svars, es nebiju īpaši gudra, nekrāsojos un nebiju pārāk pašpārliecināta, tomēr Čārlzs man pievērsa ārkārtīgi lielu uzmanību,» audio ierakstā stāsta Diāna.

Čārlza un Diānas 22 gadus vecās māsas Sāras attiecības ilga 9 mēnešus. Savā 30 gadu jubilejas ballē Bekingkemas pilī, uz kuru tika uzaicināta arī Diāna, Čārlzs nespēja novērst no viņas acis. Tajā vakarā tika likti pamati prinča Čārlza un Diānas laulībām nākotnē.

Princis Čārlzs Diānu bildināja 1981. gada 3. februārī. Viņa bija 19 gadus veca, tomēr vēl pirms kopdzīves sākšanas un bildinājuma nemitīga bija Kamillas Pārkeres-Boulzas klātbūtne, ar kuru Čārlzam iepriekš bija īslaicīgas attiecības.

«Neuzspied viņam neko, ja viņš to negrib,» Kamilla šķietami draudzīgi vairākas reizes brīdināja Diānu, kura nevarēja saprast, kāpēc Kamilla viņai to saka.

Neskatoties uz to, princis Čārlzs kādā vakarā bildināja Diānu.

«Tu aptver, ka tu kādreiz būsi karaliene?» viņš teica pēc tam, kad Diāna bija piekritusi Čārlza bildinājumam.

Pēc bildinājuma preses uzmanība, kas tika veltīta katram Diānas solim, kļuva nepanesama.

«Man nācās izvākties no sava dzīvokļa, jo žurnālisti bija noīrējuši dzīvokli pretējā mājā, lai varētu novērot manus logus. Es vienmēr biju pieklājīga un civilizēta, nekad nekliedzu un nebiju rupja, tomēr, kad beidzot biju mājās vienatnē, es raudāju kā bērns,» atklāja Diāna.

Drīz princese Diāna pārcēlās dzīvot uz vienu no karaļnama rezidencēm «Clarence House» un sāka plānot savas kāzas. Čārlzs kāzu plānošanā nepiedalījās.

«Tā bija vientuļa un drūma vieta. Es tur nekad nejutos kā mājās,» atklāja Diāna.

Lai arī Kamillas klātbūtne bija nemitīga, Čārlzs pret to neiebilda. Princese Diāna audio ierakstā atklāj, ka dzirdējusi Čārlzu runājam pa telefonu ar Kamillu un sakām viņai: «Lai kas arī notiktu, es tevi vienmēr mīlēšu.»

Diāna arī atklāj, ka dažas nedēļas pēc saderināšanās viņa saslima ar bulīmiju, ko pieveica tikai pēc desmit gadiem. Daļēji vainīgs bija Čārlzs, jo mēdza izteikt indīgas piezīmes par Diānas lieko svaru.

Diāna stāstīja: «Neilgi pēc saderināšanās viņš aplika roku man ap vidukli un teica: «Vai mēs neesam nedaudz mīkstiņi šeit?» Šī piezīme mani ļoti aizskāra, tāpēc turpmākos gadus es mocījos ar bulīmiju.»

Audioierakstā Diāna arī atklāj: «Savas kāzu dienas rītā es jutos kā jērs, kurš dodas uz nokaušanu.»

Princese Diāna gāja bojā autokatastrofā Parīzē, 1997. gada 31. augustā. Grāmatas autors Endrjū Mortons piebilst: «Paldies dievam, plašākai sabiedrībai ir pieejams materiāls par to, kā patiesībā jutās un ko pārdzīvoja princese Diāna savu attiecību laikā ar princi Čārlzu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu