Burovs pametīs Īpašuma departamenta direktora amatu par labu Rīgas domes deputāta mandātam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) šodien uzrakstījis atlūgumu, lai kļūtu par domes deputātu.

Viņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka deputāta amatā tika ievēlēts jau 2013.gadā, bet toreiz no mandāta atteicies.» Ja vēlētāji par mani ir nobalsojuši, atteikties divas reizes pēc kārtas nebūtu godīgi,» pauda Burovs. Viņš šodien esot uzrakstījis iesniegumu par aiziešanu no amata pēdējā darba diena Īpašuma departamenta direktora amatā būs 19.jūnijā.

Šodien Pilsētas īpašuma komitejā tika virzīts lēmums par Burova atbrīvošanu no amata un Īpašuma atsavināšanas pārvaldes priekšnieces Aijas Rimicānes iecelšanu Īpašuma departamenta direktores amatā.

Burovs Rīgas domē tika ievēlēts no «Saskaņa»/«Gods kalpot Rīgai» apvienotā saraksta. Viņu atbalstīja 132 482 iedzīvotāji, tai skaitā 8406 no tiem viņam ievilka plusiņu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Jau ziņots, ka partiju apvienība nākamajā Rīgas domes sasaukumā iegūs 32 deputātu mandātus. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, kurās galvaspilsētas domē kopumā tika ievēlētas trīs partijas, «Saskaņa»/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.

Rīgas domē kopā ar «Saskaņu»/GKR ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem - Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un «Latvijas attīstībai» (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK ar 9,24% atbalstu un «Vienotības» ar 6,26% atbalstu.

Atbilstoši šādam balsu sadalījumam LRA un LA saraksts Rīgas domē saņemtu deviņus deputātu mandātus, JKP - deviņus mandātus, nacionālā apvienība VL-TB/LNNK - sešus mandātus, bet «Vienotība» - četrus, liecina aģentūras LETA veiktie provizoriskie aprēķini.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, kā pirmajai aiz svītras paliekot Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ar 3,29% vēlētāju atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu