ZZS gandarīta par vēlētāju aptauju datiem, neskatoties uz iespējamo neiekļūšanu Rīgas domē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir gandarīta, ka saskaņā ar vēlētāju aptauju datiem tā un sadarbības partijas ir uzvarējušas vairāku pašvaldību vēlēšanās, aģentūrai LETA sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Vaicāts, vai ZZS tik pozitīvi vērtē rezultātus, neraugoties uz to, ka saskaņā ar vēlētāju aptaujas datiem politiskais spēks neiekļūst Rīgas domē, Krauze atbildēja apstiprinoši, norādot, ka Rīga bija tikai daļa no vairāk nekā 100 pašvaldībām, kurās startēja ZZS vai tās sadarbības partijas.

Politiķis piebilda, ka vēl jāgaida vēlēšanu oficiālie rezultāti. Viņš pieļāva, ka Rīgā sadarbosies nacionāli centriskie politiskie spēki, taču pirms galīgajiem rezultātiem atturējās no prognozēm, vai galvaspilsētā pēc vēlēšanām mainīsies politiskā vadība.

Krauze pozitīvi vērtē to, ka vēlēšanās ir pieaugusi vēlētāju aktivitāte, norādot, ka tas noticis pateicoties žurnālistu un mediju veiktajam, aicinot iedzīvotājus nepalikt malā, bet piedalīties vēlēšanās.

Kā ziņots, partiju «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotais saraksts varētu būt zaudējis vairākumu Rīgas domē - aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas un Rīgas Stradiņa universitātes pie iecirkņiem veiktās vēlētāju aptaujas rezultāti liecina, ka par Nila Ušakova un Andra Amerika vadīto partiju apvienību nobalsojuši 42,9% aptaujāto vēlētāju, kas ļautu viņiem Rīgas domē iegūt 29 mandātus no 60.

Atbilstoši aptaujas rezultātiem «Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotais saraksts Rīgas domē iegūtu 29 vietas, «Latvijas attīstībai» un Latvijas Reģionu apvienības kopīgais saraksts - 11, JKP - deviņas, «Vienotība» - sešas, bet «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - piecas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu