Rīgas centra iecirkņos pēcpusdienā salīdzinoši kluss

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā izvietotajā 3.vēlēšanu iecirknī pēcpusdienā balsot nāk pārsvarā ģimenes ar maziem bērniem, savukārt Rīgas Kongresu namā esošajā 142.vēlēšanu iecirknī valda klusums, novēroja aģentūra LETA.

Salīdzinot ar Rīgas mikrorajonos vērojamo rosību, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas iecirknis ir kluss, tajā atrodas vien daži vēlētāji, pārsvarā ģimenes ar maziem bērniem un jaunieši, kā arī daži vecāka gadagājuma cilvēki. Iecirkņa vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Daina Gulbiņa gan norādīja, ka šis ir mazs iecirknis un sevišķi lielāka rosība nav arī citās vēlēšanās.

Viņa piebilda, ka vēlēšanu procesā nekādu starpgadījumu nav bijis, bet katru stundu vismaz dažus vēlētājus nākas pārvirzīt uz citiem iecirkņiem, jo tie ieradušies nepareizajā.

Pašvaldību vēlēšanās vēlētāju uzskaitei lieto iepriekš izveidotus vēlētāju sarakstus, tāpēc katram vēlētājam jābalso noteiktā iecirknī - tajā, kura vēlētāju sarakstā viņš iekļauts.

Tikmēr netālu esošajā Kongresu nama 142.vēlēšanu iecirknī dienas vidū balsoja viens, divi cilvēki. Vēlēšanu komisijas pārstāvji norādīja, ka līdzīga situācija vērojama visas dienas garumā. Viņi arī atzina, ka Rīgas centra iecirkņos vispār vērojama zema aktivitāte, un pauda pieņēmumu, ka centrā deklarētie cilvēki te nedzīvo, bet piedeklarējušies citu iemeslu dēļ un šodien nav tuvumā.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās šodien būs iespējams nobalsot no plkst.7 līdz plkst.22.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu