Ukrainas prezidents atceļ Eirovīzijas apmeklējumu pēc traģiskas apšaudes Donbasā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko sestdien paziņoja, ka viņš atceļ plānoto Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla apmeklējumu Kijevā pēc valsts austrumos notikušas artilērijas apšaudes, kurā nogalināti četri civiliedzīvotāji. «Tomēr Avdijivkā notikušās apšaudes un mierīgu civiliedzīvotāju nāves dēļ es nolēmu atcelt savu klātbūtni Eirovīzijas finālā.»

«Es biju plānojis būt klāt konkursa finālā kopā ar [manu sievu] Marinu, un uzaicināju mūsu cīnītājus un invalīdus atbalstīt Ukrainu,» Porošenko rakstīja sociālajā tīklā «Facebook».

Krievijas okupācijas spēki Ukrainas austrumos sestdienas vakarā ar artilēriju apšaudīja Avdijivkas pilsētas dzīvojamos kvartālus, nogalinot četrus civiliedzīvotājus un vienu smagi ievainojot, vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Apšaude notika ap plkst.19.00. Tajā ievainotais ir ievietots slimnīcā.

Saskaņā ar provizorisku informāciju civiliedzīvotāji gāja bojā, šāviņam trāpot kāda nama pagalmā. Bojāgājušo personības vēl tiek noskaidrotas.

Notikusī apšaude ir kvalificēta kā terorakts, paziņoja Doņeckas apgabala prokuratūras preses dienests. Ir ierosināta krimināllieta, kurā procesuālo tiesvedību īsteno Doņeckas apgabala prokuratūra.

Eirovīzijas konkurss šogad notiek Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, jo pērn Stokholmā notikušajā konkursa finālā uzvarēja Džamala no Ukrainas. Konkursa finālā nav iekļuvusi neviena Baltijas valsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu