Fiat prezentē modeli Tipo divās jaunās versijās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIAT

Fiat Tipo ekonomisko modeļu klāstu ir papildinājušas divas jaunas versijas – hečbeks un universālis, kas tika prezentētas aprīļa sākumā Starptautiskajā auto industrijas izstādē «Auto 2017» Rīgā.

Jaunās Fiat Tipo versijas ir orientētas uz ģimeņu, jaunlaulāto un gados jaunu klientu vajadzībām, kuri meklē daudzpusību un maksimālas priekšrocības par pievilcīgu cenu. Tajā pašā laikā divas jaunas aprīkojuma pakotnes – Business Easy un Business – spēs piedāvāt vēl vairāk noderīgu funkciju biznesa klientiem.

Fiat Tipo hečbeka piecdurvju versijas garums ir 4,37 m, platums 1,79 m un augstums 1,5 m; šajā versijā bagāžas nodalījuma ietilpība sasniedz 440 litrus. Universālim virsbūve ir par 20 cm garāka un sasniedz 4,57 m, bet bagāžas nodalījuma ietilpība ir palielināta līdz 550 litriem. Universāļa bagāžas nodalījums ir pielāgots dažādu lietu pārvadāšanai; nepieciešamības gadījumā to var sadalīt dažādos mazākos nodalījumos un, nolokot aizmugurējo sēdekļu rindu uz iekšpusi, ir iespējams pārvadāt līdz 1,8 m garas kravas.

Fiat Tipo hečbeku un universāli, tāpat kā pirms tam debitējušo sedana modeli, var nokomplektēt ar benzīna vai turbo dīzeļdzinējiem, kuru jauda sasniedz 95 – 120 ZS. Šos dzinējus raksturo ārkārtīgi augsta efektivitāte; 1,6 litru 120 ZS dīzeļdzinēja patēriņš var būt pat 3,7 l/100 km.

Jaunajās Fiat Tipo versijās ir plašas aprīkojuma iespējas, tostarp sistēma Uconnect ar 5 vai 7 collu (pa diagonāli) skārienjutīgu ekrānu, brīvroku iekārtu Bluetooth, skaņas pārraides, teksta atskaņošanas un balss atpazīšanas funkcijas, audio un USB savienojums ar iPod atbalstu un daudzfunkcionāla stūre.

Turklāt Fiat Tipo modeļu standartaprīkojumā ir uzstādīti seši gaisa drošības spilveni, vilkmes kontrole un braukšanas palīgs nogāzēs, spiediena sensori riepās, aizmugurējie sensori automobiļa novietošanai stāvvietā un miglas lukturi. Papildu drošuma pakotne Safety Pack nodrošina automobiļus ar kruīza kontroles sistēmu, ātruma ierobežošanas sistēmu, kā arī automātisko avārijas bremzēšanas sistēmu.

Starptautiskā auto žurnālistu žūrija par praktiskumu piešķīrusi Fiat Tipo balvu Autobest 2016. Šis novērtējums atspoguļo milzīgās pūles, kādas koncerna Fiat inženieri un citi speciālisti ieguldījuši praktiska, izturīga un tehnoloģiski nevainojama automobiļa izveidē. Izmēģinājumu laikā Fiat Tipo modeļi kopumā nobraukuši attālumu, kas pārsniedz 8,7 miljonus kilometru, ko var salīdzināt ar 218 ceļojumiem apkārt zemeslodei. Automobiļi ir testēti pašos ekstremālākajos apstākļos – 4 km augstumā virs jūras līmeņa un gaisa temperatūrai esot diapazonā no –30 līdz +51 grādam pēc Celsija.

Fiat Tipo hečbeka cena Latvijā sākas ar 13 990 eiro, universāļa – ar 14 990 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu