RFW 5. diena: Amoralle, Pavljons, ONE WOLF, NóLó u.c.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šajā dienā RFW varējām skatīt tādas skates kā Amoralle (Latvija), ONE WOLF (Latvija), POHJANHEIMO (Igaunija), Paviljons (Latvija), NóLó (Latvija). Skašu odziņas: cēlais zīds, mohēras jakas ar kapuci, bomber stila jakas, digitālā izšūšana, tekstila folija, 3D u.c.

Amoralle (Latvija)

Amoralle 2017.gada rudens/ziemas kolekcijas tērpi valkātāju ieskaus burvīgā un pārsteigumiem bagātā pasakā. Gleznainie tērpu silueti ir kā radīti gan sarkanā paklāja cienīgiem notikumiem un karaliskām viesībām, gan īpašiem mirkļiem sievietes buduārā. Jaunajā kolekcijā dominē žilbinoši cēls zīds, gaisīgs šifons, tills un apbrīnojami maigs samts kombinācijā ar izsmalcinātām mežģīnēm, jutekliskām lentēm un dabīgām spalvām. Tērpi maigi rozā, aveņu, sūnu un safīra krāsā ļaus to valkātājai mirdzēt pavedinošā elegancē.

ONE WOLF (Latvija)

Kolekcija «Lander» ir stāsts par cilvēku, kurš piezemējies uz planētas Zeme, un tās pamatā ir ideja par cilvēka ilgām pēc Zemes, pēc mājām. «Lander» iedvesmojušas kosmosa izpētes misijas, kurās astronautiem nākas pavadīt vairāk nekā gadu tālu prom no mājām un ģimenes. Kolekcijā pretstati mijas gan materiālu izvēlē, gan krāsu un tekstūru ziņā. Izmantotas līdzības ar astronautu formastērpiem, kā arī mūsu ikdienas garderobei raksturīgi elementi. Dominē daudz detaļu, furnitūras, izšuvumu, dažādu veidu kokvilna, kā arī inovatīvi audumi un asprātīgi konstruktīvi risinājumi apģērbu piegrieztnēs.

POHJANHEIMO (Igaunija)

Šī rudens-ziemas kolekcija piedāvā vairākus ikdienā nēsājamus apģērbu komplektus, kuri pienācīgi aizsargās mūs no ziemas aukstuma. Apjomīgie garie kašmira mēteļi ir kombinēti ar vaļīgiem vilnas svārkiem, šķietami nevīžīgas mohēras jakas ar kapuci – ar īsām un cieši pieguļošām kleitām, atlasa krekli tiek vilkti kopā ar raupji šūtiem svārkiem. Mazliet «oversized» stilā ieturētos apģērbu komplektus ir ērti valkāt, un tas ļauj izskatīties grezni bez īpašas piepūles.

Paviljons (Latvija)

Jaunās kolekcijas «Vibrācija» (Enerģija, Noskaņa, Sajūtas) iedvesmas avots ir drosmīgais franču mākslinieks Pjērs Īgs (Pierre Huygne) un viņa ideja par mākslas objektu kā dzīvu organismu: integrējot to jaunā koncepcijā, darbs iegūst neatkarīgu un jaunu formu. Jaunajā «Paviljona» kolekcijā dizainere Arita Varžinska spēlējas ar klasiskiem apģērbiem, tos sadalot atsevišķās daļās un kombinējot jaunās variācijās. Īpaša loma šajā sezonā ir dažādām manipulācijām ar materiālu, izmantojot sietspiedi, digitālo izšūšanu, tekstila foliju, 3D digitālo lāzergravēšanu.

NóLó (Latvija)

Nóló jaunā kolekcija piedāvā atgriezties universitātes auditorijās un skolas gaiteņos, lai izbaudītu neatkārtojamo studentu dzīves atmosfēru. Ir grūti ierāmēt jauno Nóló kolekciju kādā noteiktā stilā, jo tajā atradīsiet gan greznas Viktorijas laikmeta stila meiteņu kleitas un skolas formas, gan karsējmeiteņu uniformas un legingus. Kolekcijā izmantoti Nóló tik raksturīgie vīrišķīgie motīvi: kapučjakas, žaketes un parkas, kas šķiet kā palienētas no drauga skapja. Vilnas kreps, viskozes žoržets, dabīgu šķiedru trikotāža, mākslīgā āda un kažokāda – tā ir tikai daļa no audumiem, kuri izmantoti šajā kolekcijā. Arī krāsu gamma ir ļoti daudzveidīga: melnie un pelēkie, kā arī dūmakaini violetie, smaragda, šokolādes un haki, ar sarkaniem akcentiem bagātināti pienaini baltie, kā arī fuksijas un sarkanvīna toņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu