Sievietei izgriezts milzu audzējs, par kuru viņai nebija ne jausmas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mērija Klensija (71) no Alentaunas Pensilvānijas štatā, ASV, par spīti 15 gadu ilgai dažādu diētu ievērošanai arvien pieņēmās svarā, līdz viņas dēls ieteica vērsties pie ārsta.

Ārsti bijuši pārsteigti, konstatējot Klensijas olnīcā cistu, kas bija izaugusi par 60 kg smagu 1. stadijas ļaundabīgu audzēju. Piecu stundu ilgā operācijā tas ticis izņemts pagājušā gada novembrī.

Kopumā pēc operācijas viņa zaudējusi 80 kg svara, ko veidoja audzējs un audi ap to. Tā ir aptuveni puse no viņas iepriekšējā svara.

«Pat savos visneprātīgākajos sapņos tu nevari iedomāties ko tik milzīgu,» viņa atklāja medijiem.

Audzējs neesot izraisījis sāpes, taču Klensijai esot kļuvis grūti pārvietoties un stāvēt. Ārsts Ričards Bulē, kurš veica operāciju, stāsta, ka audzējs esot bijis tik milzīgs, ka neietilpa datortomogrāfijas uzņēmumā, raksta Lielbritānijas medijs «The Independent».

«Tas lēnām viņu nogalināja,» Bulē atklājis pagājušo ceturtdien slimnīcas preses konferencē.

Operācijas galdam, uz kura atradās Klensija, bija nepieciešams piebīdīt blakus otru galdu, lai audzēju varētu izņemt, to nesabojājot.

Audzējs sastāvējis pārsvarā no ūdens un esot bijis «slīdīgs un nejauks», sacīja Bulē.

Nu pēc teju mēnesi ilgas rehabilitācijas Klensija ir atgriezusies mājās. Viņa sver aptuveni 65 kilogramus un jūtoties lieliski.

Ārsti apstiprinājuši, ka vēža atkārtošanās risks nepastāv, tāpēc turpmāka ārstēšanās vairs nav nepieciešama.

Ārsts Randolfs Vojceks preses konferences laikā ķerrā ar ūdens bunduļiem demonstrē Mērijas Klensijas audzēja lielumu
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu