«Intel» ar vērienu iesaistās autonomo auto izstrādes sacensībā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MAURITZ ANTIN / EPA

ASV mikroshēmu ražotājs «Intel Corp.» panācis vienošanos, lai iegādātos Izraēlas automašīnu tehnoloģiju uzņēmumu «Mobileye», teikts kompāniju pirmdien publiskotajā paziņojumā.

Darījuma summa veidos 15,3 miljardus dolāru (14,4 miljardus eiro).

Izraēlas mediji vēsta, ka šis ir visu laiku lielākais ārvalstu uzņēmuma īstenots Izraēlas tehnoloģiju kompānijas pārņemšanas darījums.

«Intel» un «Mobileye» sadarbojas ar Vācijas autoražotāju BMW, lai izstrādātu pašbraucošās automašīnas.

Tiesa gan, «Intel» un «Mobileye», kam savulaik bija cieša sadarbība arī ar «Tesla Motors», varētu domāt par vienotas autopilota platformas izstrādi, lai to varētu piedāvāt daudziem, ne tikai vienam ražotājam.

«The Wall Street Journal» raksta, ka «Intel» lēmums, pirkumā tērēt tādu summu, varētu būt cieši saistīts ar vēlmi nenokavēt vēl vienu «vilcienu». Proti, viedtālruņu ēras sākumā kompānija vilcinājās un nepaspēja nostiprināties mobilo ierīču tirgū. Kompānija «Qualcomm» turpretī ir gluži pretējās pozīcijās.

Izraēlas uzņēmums dibināts 1999.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu