Celtnieki nejauši atrok dučiem zārku un cilvēku mirstīgās atliekas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Celtnieku komanda, būvējot dzīvokļu ēku vēsturiskā Filadelfijas rajonā, februārī uzgājusi aptuveni 20 zārkus un neskartas cilvēku mirstīgās atliekas, ziņo «CBS News».

Tiesu medicīnas eksperti un Ratdžeras Universitātes studenti strādā, lai maksimāli pilnvērtīgi atjaunotu uzietās 18. gadsimta liecības: «Mēs centīsimies noskaidrot, kas šie cilvēki bijuši dzīves laikā,» stāsta Ratdžeras Universitātes profesore Kimberlija Morana. «Šī ir reta iespēja uzzināt, kas bija Filadelfijas agrīnie iedzīvotāji.»

Teritorija, kur paredzēta dzīvokļu nama celtniecība, esot bijusi 1707. gadā celtas baptistu baznīcas kapi. Kad ap 1860. gadu baznīca un kapi pārvācās uz lielāku platību, saskaņā ar vēsturiskiem dokumentiem visas mirstīgās atliekas tika atraktas un pārapbedītas. Taču, kad celtnieki atrakuši aptuveni divus desmitus neskartu zārku, viņi sazinājušies arheologiem.

Neesot ne štata, ne pilsētas noteikumu, kā rīkoties gadījumos, kad tiek atraktas mirstīgās atliekas, ja vien tas nav valsts projekts, tāpēc uzņēmumam nebija pienākuma apturēt būvniecību un pārvērst teritoriju par arheoloģisko izrakumu vietu.

«Mēs ar cieņu izturamies pret šo atradumu,» saka būvkompānijas pārstāvis Džonatans Stavins. «Mēs atļausim speciālistiem pabeigt izpēti līdz galam.»

Izrakumi neesot pārāk aizkavējuši būvniecību, un tā tikšot pabeigta saskaņā ar sākotnējiem plāniem. «Mums ir jābūvē projekts, bet mēs cenšamies rīkoties pareizi,» saka Stavins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu