Trušu ala lauka vidū atklāj Templiešu ordeņa noslēpumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šķietami parasta trušu ala kāda fermera laukā Šropšīras grāfistē Anglijā ved uz pazemes alu kompleksu, ko uzskata par viduslaiku reliģisko rituālu cienītāju svētnīcu, raksta BBC.

Saskaņā ar vietējo leģendu šīs alas izmantojuši 17. gadsimta Templiešu ordeņa sekotāji. Alas atrodas mazāk nekā metru zem zemes un ir neskartas.

Īstais alu izmantošanas iemesls ir noslēpumā tīts, taču Lielbritānijas vēstures aģentūra «Historic England» uzskata, ka tās izveidotas 18. gadsimta beigās vai 19. gadsimta sākumā – simtiem gadu pēc Templiešu ordeņa izjukšanas.

Foto: Caters News/Scanpix

Aģentūras ziņojumā sacīts, ka alas esot izmantotas «melnās maģijas rituāliem».

Fotogrāfs no Birminghemas Maikls Skots, kurš devās alas iemūžināt, saka: «Es klaiņoju pa lauku, lai tās atrastu, taču, ja nezini, kur tieši tās atrodas, tu mierīgi paietu tām garām. Ņemot vērā to, cik ilgi alas tur atrodas, tās ir apbrīnojamā stāvoklī. Tās ir kā pazemes templis.»

Foto: Caters News/Scanpix

Tunelis ved uz koridoru tīklu un smilšakmenī izcirstām arkām. Alas esot aizzīmogotas 2012. gadā, lai pasargātu tās no vandaļiem un «melnās maģijas» praktizētājiem.

Foto: Caters News/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu