Regulators izstrādā grozījumus tarifu aprēķināšanas metodikā siltumenerģijas jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir izstrādājusi grozījumus Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodikā un Koģenerācijas tarifu aprēķināšanas metodikā, informēja regulatorā.

Grozījumi sagatavoti tādēļ, ka līdz ar dabasgāzes tirgus atvēršanu, dabasgāzes gala tarifi, kuri tiek izmantoti koģenerācijas stacijās saražotās siltumenerģijas tarifu un siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu noteikšanai, turpmāk netiks apstiprināti.

Par sagatavotajiem grozījumiem Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodikā un Koģenerācijas tarifu aprēķināšanas metodikā regulators izsludinājis publisko konsultāciju. Konsultāciju dokumentu mērķis ir izzināt energoapgādes komersantu, kuri ražo enerģiju koģenerācijas stacijās, siltumenerģijas apgādes pakalpojumu sniedzēju un citu ieinteresēto personu viedokli par SPRK izstrādātajiem grozījumiem.

Līdz šim siltumenerģijas apgādes komersantu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifi un koģenerācijas stacijās saražotās siltumenerģijas tarifi tika apstiprināti tabulas veidā pie dažādām dabasgāzes tirdzniecības cenām. Mainoties AS «Latvijas Gāze» piemērojamai dabasgāzes tirdzniecības cenai, mainījās arī norēķiniem piemērojamie siltumenerģijas tarifi.

Ņemot vērā, ka līdz ar dabasgāzes tirgus atvēršanu, dabasgāzes gala tarifi turpmāk netiek apstiprināti, lai radītu tiesiskus apstākļus, ka komersanti līdz ar dabasgāzes tirgus atvēršanu var tūlītēji piemērot siltumenerģijas tarifu, ir nepieciešams noteikt, kāds siltumenerģijas tarifs piemērojams norēķiniem no 2017.gada 3.aprīļa, kamēr nav apstiprināti jauni siltumenerģijas tarifi.

Priekšlikumus par sagatavotajiem grozījumiem SPRK aicina sniegt līdz 27.februārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu