7. februārī Latvijā plaši atzīmēs Pasaules Drošāka interneta dienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

7. februārī visā pasaulē atzīmēs Pasaules Drošāka interneta dienu. Iesaistot Latvijas bērnus un jauniešus, skolas un biblioteēas, šajā dienā daudzpusīgas aktivitātes organizē «Net-Safe Latvia» Drošāka interneta centrs. Nozīmīgākais no pasākumiem – vērienīgs jauniešu forums «Es digitāo mediju vidē. Pasaules Drošāka interneta diena tiek atzīmēta jau 14. gadu pēc kārtas.

Svarīgākais Drošāka interneta dienas pasākums ir jauniešu forums «Es digitālo mediju vidē», kas notiks 7.februārī (plkst. 12.00-16.00, reģistrēšanās no 11.30) Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Mūkusalas ielā 3). Forumā aicināti piedalīties 8.-12. klašu skolēni.

Foruma dienas kartībā ir jauniešu interneta mediju lietošanas paradumu analīze un diskusijas par šo tēmu. Pasākumā aicināti piedalīties Latvijā atzīti mediju vides eksperti – Artūrs Mednis un Reinis Zitmanis –, kuri sniegs prezentācijas par «gudru» mediju lietošanu. Iegūtās zināšanas palīdzēs foruma dalībniekiem attīstīt digitālās prasmes, kā arī sniegs zināšanas par jaunumiem moderno tehnoloģiju jomā. Tāpat pasākumā jaunieši varēs dzirdēt iedvesmojošus pieredzes stāstus un interesantus faktus par mediju izmantošanas paradumiem.

Tiem jauniešiem, kam nav iespējas apmeklēt forumu klātienē, tiks nodrošināta lieliska iespēja 7. februārī pieslēgties tiešraidei, lai varētu sekot līdzi pasākuma norisei attālināti – gan noklausīties ekspertu prezentācijas, gan kopā ar klasesbiedriem klasē diskutēt par iegūtajām atziņām.

«Net-Safe Latvia» Drošāka interneta centrs aicina atzīmēt Drošāka interneta dienu visā Latvijā – skolās, bērnudārzos, bibliotēkās, bērnu un jauniešu centros, organizējot izglītojošus pasākumus un aktivitātes gan 7. februāri, gan visu mēnesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu